Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.4°C17.6°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C15.9°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.7°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C14.5°C
1 BF 75%
Ισχυρό σήμα από το Κόκκινο μέσα στον Σεπτέμβριο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ισχυρό σήμα από το Κόκκινο μέσα στον Σεπτέμβριο

* Τα καλά νέα είναι ότι το σήμα του Κόκκινου, γερό και δυνατό και καλύτερο από πριν, θα εκπέμψει σε όλη την Αττική εντός του Σεπτεμβρίου.

* Τα κακά νέα είναι ότι οι εγκαταστάσεις του Κόκκινου στον Υμηττό έχουν καεί ολοσχερώς.

Μετά την «πατέντα» που δημιουργήθηκε όπως - όπως εν μέσω Δεκαπενταύγουστου και εκπέμπει στοιχειωδώς σήμα τις τελευταίες είκοσι μέρες, με πενιχρά μέσα και πολλά προβλήματα, το τεχνικό προσωπικό, η διεύθυνση και η διοίκηση του 105,5 Στο Κόκκινο βρήκαν προσωρινή λύση ώστε το σήμα του σταθμού να επανέλθει ισχυρό και με εμβέλεια και το πρόγραμμα να ακούγεται δυνατά και καθαρά, χωρίς παρεμβολές. Οι τεχνικοί του σταθμού εργάζονται και υπολογίζουν ότι δυνατό σήμα μπορεί να έχει το Κόκκινο έως το τέλος του μηνός.

Η προσωρινή λύση, που θα διαρκέσει, σύμφωνα με εκτιμήσεις, περί τους έξι μήνες έως ένα χρόνο, περιλαμβάνει την ενοικίαση μηχανημάτων στον Υμηττό και κρίθηκε αναγκαία, μετά την καταστροφική πυρκαγιά, ώστε οι ακροατές να έχουν πρόσβαση από τα FM, έως ότου αντικατασταθούν τα καμένα μηχανήματα με νέα που θα παραγγελθούν το επόμενο διάστημα.

Προκειμένου να καταφέρει να αποκαταστήσει τις ζημιές που υπέστη, ο 105,5 Στο Κόκκινο ξεκίνησε μεγάλη καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης, απευθυνόμενος στους ακροατές και τις ακροάτριές του, οι οποίοι έδειξαν από την πρώτη στιγμή ειλικρινές ενδιαφέρον για το σήμα του σταθμού.

Ενεργοποιώντας τον Σύλλογο Φίλων του Κόκκινου, ο σταθμός καλεί τους ακροατές και τις ακροάτριες να βοηθήσουν οικονομικά ώστε να συμβάλουν στη σύντομη αποκατάσταση του σήματος από τον Υμηττό, αλλά και στη διατήρηση της προοδευτικής φωνής του Κόκκινου*.

«Το οικονομικό κόστος της ζημιάς είναι μεγάλο, γεγονός που δυσχεραίνει την εξεύρεση μόνιμης λύσης. Απαιτείται ιδιαίτερος κόπος, αλλά -βασικά- αυξημένοι οικονομικοί πόροι» λέει στην "Αυγή" της Κυριακής ο διευθυντής του σταθμού Νίκος Σβέρκος και εξηγεί την πρωτοβουλία: «Ως 105,5 Στο Κόκκινο, έχοντας διαφανή οικονομικά, προσφεύγουμε αυτή τη δύσκολη στιγμή στους ακροατές μας ζητώντας τους να συνδράμουν ώστε να αποκατασταθεί η εκπομπή του σήματός μας το συντομότερο δυνατόν. Σε τελική ανάλυση είναι ζήτημα πολυφωνίας και δημοκρατίας σε ένα τοπίο ενημέρωσης γεμάτο παραπληροφόρηση και προπαγάνδα».

Σήμερα ακόμα το σήμα του σταθμού είναι ιδιαίτερα ασθενές. Σύμφωνα με υπολογισμούς, προβλήματα στη λήψη παρουσιάζονται στο 70% των περιοχών του λεκανοπεδίου, ως αποτέλεσμα της χαμηλής ισχύος, μόλις στα 800 W, όταν μέχρι πρότινος εξέπεμπε με 10.000W. Η χαμηλή ισχύς οδηγεί σε χαμηλή εμβέλεια, αλλά και σε παρεμβολές από όμορους νομούς. Επιπλέον όλων αυτών, λόγω της καταστροφής και των links στον Υμηττό, δεν δουλεύει ούτε το κέντρο εκπομπής στην Αίγινα. Η κατάσταση είναι απελπιστική και αυτό που διορθώνει κάπως τα πράγματα είναι η δυνατότητα ιντερνετικής ακρόασης.

Οι εγκαταστάσεις του Κόκκινου στον Υμηττό έχουν καεί ολοσχερώς, όπως και 14 ακόμη ραδιοφωνικών σταθμών, ενώ άλλοι 10 έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές. Συνολικά 24 ραδιοφωνικοί σταθμοί έχουν πληγεί από τη φωτιά, από τους 43 που λειτουργούν στην Αττική, δηλαδή περισσότεροι από τους μισούς. Συγκεκριμένα έχει καεί ολοσχερώς το κοντέινερ - οικίσκος ο οποίος φιλοξενούσε τον πομπό, τα λινκ, τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, τις γεννήτριες, τον βοηθητικό εξοπλισμό, ενώ αχρηστεύτηκαν η κεραία και το κεραιοσύστημα.

Υπολογίζεται ότι χρειάζονται περί τις 140.000 ευρώ προκειμένου να αγοραστούν νέα μηχανήματα, ορισμένα από αυτά μεταχειρισμένα. Σημαντική ζημιά υπέστη και το δίκτυο της ΔΕΗ που ρευματοδοτεί τις υποδομές, καθώς τα καλώδια έλιωσαν από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Η καταγραφή των ζημιών από την Περιφέρεια Αττικής έγινε την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο θα χρειαστεί χρόνος προκειμένου να αποξηλωθούν πρώτα τα καμένα αντικείμενα, να διαμορφωθεί ο χώρος κατάλληλα και να ξεκινήσουν η διαδικασία αδειοδότησης και οι εργασίες ανακατασκευής.

* Οι τραπεζικοί λογαριασμοί:

Εθνική: GR7001102650000026500103838

Πειραιώς: GR9001722370005237075265351

Eurobank: GR8602602060000100101861270

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL