Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
10.9°C16.2°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.3°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.6°C16.5°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C12.3°C
0 BF 87%
Πρώτα οι άδειες στα περιφερειακά κανάλια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πρώτα οι άδειες στα περιφερειακά κανάλια

Να προχωρήσει τον διαγωνισμό για την εκχώρηση των περιφερειακών τηλεοπτικών αδειών αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης την περασμένη Τρίτη, στην πρώτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Η απόφαση δεν ήταν καθόλου εύκολη, καθώς αποτέλεσε αντικείμενο διαφωνίας μεταξύ των μελών της ανεξάρτητης αρχής, ο πρόεδρος της οποίας Αθ. Κουτρομάνος και δύο ακόμη μέλη υποστήριζαν ότι σε αυτή τη φάση το Συμβούλιο θα πρέπει να προχωρήσει στον διαγωνισμό για την εκχώρηση των θεματικών - πανελλαδικής εμβέλειας αδειών (ψυχαγωγικά κανάλια, μουσικά κ.λπ.). Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, η κυβέρνηση προκρίνει την εκχώρηση των θεματικών αδειών πρώτα, καθώς επιθυμεί στο να ενθαρρύνει συγχωνεύσεις μεταξύ περιφερειακών καναλιών σε αυτή τη φάση και στη συνέχεια να προχωρήσει η αδειοδότησή τους.

Η επικοινωνία μεταξύ ΕΣΡ και κυβέρνησης, συμφωνήθηκε εξάλλου σε συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του ΕΣΡ Αθ. Κουτρομάνος με τον αρμόδιο υφυπουργό Στ. Πέτσα προ ημερών και σύμφωνα με πληροφορίες συμφωνήθηκε οι συναντήσεις να πραγματοποιούνται μία φορά κάθε μήνα.

Η απόφαση του ΕΣΡ να προκρίνει την αδειοδότηση των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών έναντι των θεματικών, ελήφθη την Τρίτη με πλειοψηφία 4-3.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL