Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.1°C18.0°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.8°C14.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C15.5°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 76%
Αναζητείται νέος άριστος για το ΑΠΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αναζητείται νέος άριστος για το ΑΠΕ

Τα νέα ήθη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, κυβέρνησης αριστείας, έχουν επιβάλλει τη νέα αντίληψη ότι πρώτα διαρρέουμε ποιος θα κερδίσει έναν διαγωνισμό και μετά τον προκηρύσσουμε για όσους επιθυμούν να... υποβάλουν υποψηφιότητα.

Όλα γίνονται «κανονικά» δημοσίευση στον Τύπο, στη Διαύγεια, προσόντα, προθεσμίες, ασυμβίβαστα κ.λπ. Αν δεν ταιριάζουν οι εκλεκτοί στα προσόντα που προβλέπει ο νόμος, δεν αλλάζουμε τους εκλεκτούς, αλλάζουμε τον νόμο. Με τον τρόπο αυτόν γίνονται όλα νόμιμα και νοικοκυρεμένα. Για παράδειγμα η επιλογή του διοικητή της ΕΥΠ. Καταπληκτική η αριστεία.

Η πρακτική εφαρμόστηκε για την ΕΡΤ και το ΑΠΕ. Διέρρευσαν πρώτα τα ονόματα των επιλεγέντων και στη συνέχεια δημοσιεύθηκε η προκήρυξη «κανονικά». Για την ΕΡΤ επιλεγέντες είναι οι Κ. Ζούλας και Γ. Γαμπρίτσος και για το ΑΠΕ ο Ν. Χρυσολωράς, επικεφαλής του γραφείου του Bloomberg στις Βρυξέλλες και ανταποκριτής της “Καθημερινής”. Όλα έτοιμα, όλα κανονισμένα - με αριστεία.

Όμως όχι. Διότι μπορεί για την ΕΡΤ η αριστεία να προελαύνει, για το ΑΠΕ όμως δεν πέτυχε. Σκάλωσε. Και η θέση του προέδρου - γενικού διευθυντή επαναδημοσιεύθηκε χθες στον Τύπο, με νέα προκήρυξη, δίνοντας νέα προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών έως αύριο Πέμπτη.

Όλα δείχνουν ότι τη θέση δεν πρόκειται να αναλάβει ο Ν. Χρυσολωράς -όπως είχε διαρρεύσει στα ΜΜΕ η κυβέρνηση- άγνωστο για ποιο λόγο.

Σε αναμονή έτσι, εντός των επόμενων ωρών, να διαρρεύσει το όνομα του νέου προέδρου του ΑΠΕ, ανεξαρτήτως διαγωνισμού βεβαίως...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL