Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Τέλος οι αγώνες ποδοσφαίρου από την ΕΡΤ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τέλος οι αγώνες ποδοσφαίρου από την ΕΡΤ

Βαθύ «τσεκούρι» στο ύψος των συμβολαίων αλλά και πρόωρη λήξη συμβολαίων, προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση του Δ.Σ. της ΕΡΤ που πραγματοποιήθηκε χθες σχετικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων των ΠΑΕ και της Super League.

Την απόφαση έλαβε το περασμένο σαββατοκύριακο η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΡΤ, στους οποίους περιλαμβάνονται οι υπουργοί Χρ. Σταϊκούρας, Λ. Μενδώνη και Στ. Πέτσας, με τη συμμετοχή και του υφυπουργού Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη.

Σε υλοποίηση της κυβερνητικής απόφασης το -υπό παραίτηση- Δ.Σ. της ΕΡΤ έλαβε σύμφωνα με πληροφορίες τις εξής αποφάσεις:

* Λύση του συμβολαίου με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός αζημίως. Η συμφωνία ήταν για δύο χρόνια, έναντι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, 7 εκατ. ευρώ. Η δεύτερη σεζόν, 2019-2020 δεν θα προβληθεί από την ΕΡΤ.

* Επιστολές πρόκειται να αποσταλούν -μάλλον έχουν ήδη αποσταλεί- στις πέντε ΠΑΕ με τις οποίες είχε συμβόλαιο η ΕΡΤ και στις οποίες προτείνεται μείωση του τιμήματος κατά 45%. Πρόκειται για τον Άρη, τον Ατρόμητο, τον Παναιτωλικό, την Ξάνθη και τη Λαμία.

* Επιστολή προς τη Super League 2 για μείωση του προσυμφωνηθέντος τιμήματος κατά 60%. Η πρόταση της ΕΡΤ, σύμφωνα με πληροφορίες δεν γίνεται δεκτή.

* Σε αναλογία, πρόταση προς τη Super League 1 για μείωση του τιμήματος κατά 45%.

* Καμία συμφωνία με τις ΠΑΕ (ΠΑΟΚ, ΟΦΗ) με τις οποίες η ΕΡΤ βρισκόταν στο στάδιο συζητήσεων και ανταλλαγής επιστολών χωρίς να έχει υπογραφεί προσύμφωνο.

Η απόφαση της κυβέρνησης έρχεται σε συνέχεια της διακήρυξης της κυβέρνησης μετά και από συνάντηση του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ Ι. Δρόσου με τον Κυρ. Μητσοτάκη περί «των πολλών αθλητικών γεγονότων που μεταδίδει η ΕΡΤ» και των προθέσεων, όπως διατυπώθηκαν, προκειμένου η ΕΡΤ «να προσφέρει ενημέρωση, ψυχαγωγία και πολιτισμό».

ΑΓΓΕΛΑ ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL