Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.3°C24.2°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C24.7°C
4 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C23.8°C
2 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C21.0°C
2 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.4°C
3 BF 35%
Εκδότες καταγγέλλουν το πρακτορείο διανομής "Άργος"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εκδότες καταγγέλλουν το πρακτορείο διανομής "Άργος"

SOS για τη διανομή του Τύπου εκπέμπει η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών - ΕΙΗΕΑ, και ζητάει την παρέμβαση της κυβέρνησης για το πρακτορείο διανομής Τύπου «Άργος». Το Πρακτορείο, ιδιοκτησίας Β. Μαρινάκη, αποτελεί μονοπώλιο στη διανομή του Τύπου και οι πρακτικές του διερευνώνται ήδη από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Η ΕΙΗΕΑ παρεμβαίνει με ανακοίνωσή της μετά και την τελευταία εξέλιξη της διακοπής της έγκαιρης διανομής του Τύπου στη Θεσσαλονίκη, η οποία όπως σημειώνει, «αποτελεί άλλη μια μονομερή ενέργεια της ‘Αργος’, η οποία δεν προσπάθησε να τηρήσει ούτε τα προσχήματα κάνοντας διάλογο ή διαβούλευση με τους εκδότες για την εξεύρεση λύσεως». Η Ένωση εκδοτών καταγγέλλει:

* Η “Άργος” δεν αντιλαμβάνεται ότι αποτελεί μείζονα προτεραιότητα τα έντυπα να βρίσκονται εγκαίρως στα σημεία πώλησης.

* Γίνεται κατανοητό ότι αγνοεί τις βασικές αρχές της διανομής ή, για κάποιον λόγο, δεν την ενδιαφέρουν.

* Είναι πλέον αντιληπτό ότι η δυσμενής οικονομική κατάσταση του πρακτορείου οφείλεται αποκλειστικά στην ανικανότητα των μετόχων και της διοικήσεως του να μπορέσουν να διαμορφώσουν τέτοιες συνθήκες, ώστε να βελτιωθούν οι όροι της διανομής και, ως εκ τούτου, και η οικονομική κατάσταση όλων των εμπλεκομένων επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους.

* Είναι προφανές ότι το πλάνο των περικοπών που ακολουθείται οδηγεί νομοτελειακά στην καταστροφή των εκδοτικών επιχειρήσεων και στην απαξίωση των εκδοτικών προϊόντων.

Η ΕΙΗΕΑ καταγγέλλει ότι πλέον «ολόκληρες περιοχές της χώρας μας δεν παραλαμβάνουν Τύπο καθόλου ή έστω εγκαίρως» και γι’ αυτό «πολύ σύντομα το υπέρτατο αγαθό της έντυπης ενημέρωσης θα αποτελεί οριστικά παρελθόν». Η ΕΙΗΕΑ καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε έναν ειλικρινή και ανοιχτό διάλογο με σκοπό να εξευρεθούν οι απαραίτητες λύσεις και να αποφευχθεί το αδιέξοδο στο οποίο φαίνεται να οδηγούμεθα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL