Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Ανεξάρτητη" και "ποιοτική" ΕΡΤ σχεδιάζει η Ν.Δ.

Συνέντευξη Στ. Πέτσα στον Σ. Κοτρώτσο

Καθησυχαστικός απέναντι στους εργαζόμενους της ΕΡΤ εμφανίστηκε τη Δευτέρα το βράδυ, στην τελευταία εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου στην ΕΡΤ, ο Στέλιος Πέτσας, υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ, δίνοντας έμφαση στην «ανεξαρτησία» της δημόσιας τηλεόρασης και στην «αντικειμενική πληροφόρηση», χωρίς ωστόσο να ανοίξει τα χαρτιά του.

Στην πρώτη του συνέντευξη, ο Στ. Πέτσας όρισε, χωρίς όμως περαιτέρω λεπτομέρειες, την πολιτική για την ΕΡΤ: «Η Δημόσια Τηλεόραση να είναι ανεξάρτητη, ποιοτική και να έχει τη δυνατότητα να προσφέρει στους Έλληνες αυτό που δεν μπορούν να προσφέρουν άλλα κανάλια».

Σε ερώτηση σχετικά με τη μείωση του ανταποδοτικού τέλους που έχει διακηρύξει προεκλογικά η Ν.Δ. ο Στ. Πέτσας περιορίστηκε να απαντήσει ότι «τα περισσότερα έσοδα της ΕΡΤ προέρχονται από το τέλος που πληρώνουν όλοι οι Έλληνες πολίτες. Πρέπει να σεβόμαστε απόλυτα τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων και αυτό θα κάνουμε».

Απαντώντας εάν υπάρχει σχεδιασμός να κοπούν κανάλια ή άλλες λειτουργίες της ΕΡΤ, απάντησε ότι αυτό είναι θέμα σχεδιασμού από τη διοίκηση: «Θα προσπαθήσουμε μέσα στο επόμενο διάστημα, σε συνεργασία με τη διοίκηση και με τους εργαζόμενους, να προχωρήσουμε στην αναβάθμιση της δημόσιας τηλεόρασης. Το σχέδιο για την ΕΡΤ πρέπει να είναι βιώσιμο».

Και εξήγησε επιχειρώντας να παρουσιάσει την πολιτική για «ανεξαρτησία» της δημόσιας τηλεόρασης: «Η διοίκηση της ΕΡΤ είναι αυτή η οποία θα επιλέξει τα κριτήρια τα οποία θα θεσπιστούν και τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει. Δεν θα είναι ο πολιτικός προϊστάμενος ο οποίος θα πει τι πρέπει να κάνει η ΕΡΤ. Εμείς θα δώσουμε ανεξαρτησία στη διοίκηση για να κάνει αυτό που νομίζει καλύτερο και θα κριθεί από τα αποτέλεσμα».

«Η ΕΡΤ και οι εργαζόμενοί της δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Τους θέλουμε αρωγούς, τους θέλουμε πρεσβευτές σε μια προσπάθεια αναγέννησης της δημόσιας τηλεόρασης. Η ανεξαρτησία είναι αυτή που θα δείξει τον δρόμο» είπε ο κ. Πέτσας.

Α.Γ.Ν.

Δείτε όλα τα σχόλια