Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Λ. Κρέτσος μετά τις επιθέσεις φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ για τις τηλεοπτικές άδειες: / Γιατί δεν αποδόθηκαν ευθύνες για τη μη αδειοδότηση;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λ. Κρέτσος μετά τις επιθέσεις φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ για τις τηλεοπτικές άδειες: / Γιατί δεν αποδόθηκαν ευθύνες για τη μη αδειοδότηση;

Σε δημοσιεύματα φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ που καταφέρονται εναντίον του Λευτέρη Κρέτσου και συγκεκριμένα του πρώτου διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, απαντάει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Τα δημοσιεύματα, που σημειωτέον αναφέρονται σε προανακριτική έρευνα και όχι παραπομπή, που έχει ξεκινήσει προ... τριμήνου για δήθεν κακουργηματικές πράξεις, που όμως διερευνώνται σε βαθμό πλημμελήματος, αφορούν την πρώτη διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες, το 2016.

Όπως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ που «έχουν βάλει στο στόχαστρο τον πρώην υφυπουργό Λευτέρη Κρέτσο και τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες έρχονται σε συνέχεια της επίθεσης συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υλοποίησε τη συνταγματική επιταγή της ρύθμισης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει πως «αυτό που συνεχίζει να ενοχλεί είναι ότι τελικά διενεργήθηκε διαγωνισμός, το Δημόσιο κέρδισε 250 εκατομμύρια από τις άδειες, οι καναλάρχες πληρώνουν πλέον όσα οφείλουν, οι εργαζόμενοι στους τηλεοπτικούς σταθμούς διασφάλισαν τις θέσεις εργασίας». Και καταλήγει: «Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές τις επιθέσεις και τι επιδιώκουν, και δεν θα επιτρέψει να γυρίσουμε πίσω σε ένα καθεστώς αδιαφάνειας και ασυδοσίας».

Ο ίδιος ο Λ. Κρέτσος σημειώνει ότι το μήνυμα που θέλουν να στείλουν κάποιοι είναι «μην τα βάζετε με τους ισχυρούς γιατί θα υπάρχουν συνέπειες». Αναφερόμενος στις ευθύνες του πολιτικού προσωπικού και των λειτουργών του Δημοσίου, αναφέρει: «Αλησμόνητο το πολιτικό τους μένος στις τηλεοπτικές οθόνες και στη Βουλή πριν και μετά τον διαγωνισμό. Για 30 χρόνια επέλεξαν να αποφύγουν τις δυσκολίες που φέρνει η μάχη με τους ισχυρούς και ακολούθησαν στρατηγική ‘ανταλλαγής δώρων’. Πώς θα ξεπλύνουν αυτήν την ντροπή, όταν σχεδόν 30 χρόνια το μόνο που έκαναν ήταν να δίνουν παρατάσεις προσωρινής λειτουργίας μέχρι να ολοκληρωθεί μια διαγωνιστική διαδικασία;».

«Το βασικό ερώτημα για τους εκφραστές του παλιού πολιτικού συστήματος είναι αν υπήρχε ζημία του Ελληνικού Δημοσίου από τη μη ύπαρξη αδειοδότησης όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό ήταν υπέρ ή κατά του δημόσιου συμφέροντος;» σημειώνει ο Λ. Κρέτσος και ρωτάει: «Γιατί δεν αποδόθηκαν ποτέ ευθύνες και κατηγορίες γι’ αυτήν την αδράνεια και μάλιστα κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως κάποιοι στον χώρο της πολιτικής και των media επιδιώκουν με ρεβανσιστική διάθεση σήμερα;».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL