Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.4°C
2 BF 89%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
14 °C
10.8°C14.9°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.6°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.5°C17.8°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
2 BF 100%
Απευθείας στο γραφείο πρωθυπουργού η ΕΡΤ και το ΑΠΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απευθείας στο γραφείο πρωθυπουργού η ΕΡΤ και το ΑΠΕ

Ευρείες ανακατατάξεις στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, το οποίο μετονομάζεται σε Ψηφιακής Διακυβέρνησης, επιφέρει το Προεδρικό Διάταγμα, η πρώτη πράξη της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τη σύσταση, συγχώνευση, μετονομασία και κατάργηση υπουργείων. Οι υπηρεσίες του μέχρι πρότινος ΨΗΠΤΕ τριχοτομούνται και μεταφέρονται ορισμένες από αυτές στο Μαξίμου, απευθείας στο γραφείο του πρωθυπουργού, ορισμένες άλλες στο νέο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ενώ τα γραφεία Τύπου εξωτερικού στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ερωτηματικά διατυπώνονται για την ΕΡΤ και το ΑΠΕ. Θα υπάγονται στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα; Ή απευθείας στον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου;

Σύμφωνα με το Π.Δ 81/2019:

Υπό την εποπτεία του Πρωθυπουργού μεταφέρονται ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων, προσωπικού και εποπτευόμενων φορέων η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (σ.σ.: συνεπώς η ΕΡΤ και το ΑΠΕ), η Ειδική Γραμματεία Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων, η Ειδική Γραμματεία του Εθνικού Τυπογραφείου του πρώην υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ).

Στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με υπουργό τον Κυριάκο Πιερρακάκη, περνούν: η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε., τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, συμπεριλαμβανομένων και των λοιπών εταιρειών του ομίλου των Ελληνικών Ταχυδρομείων, ο Ελληνικός Οργανισμός Διαστήματος Α.Ε (ΕΛΔΟ) και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας Α.Ε. (ΕΚΟΜΕ Α.Ε.).

Επίσης: η Γενική Γραμματεία του Υπουργείου, η Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής, η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, οι υπηρεσίες της παραγράφου 7 του άρθρου 2 του Π.Δ. 82/2017, ήτοι η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ Τομέα Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Επικοινωνιών, το γραφείο Νομικού Συμβούλου του Κράτους, το γραφείο Τύπου του υπουργού και η Δημοσιονομική Υπηρεσία Εποπτείας και Ελέγχου.

Στο Υπουργείο Εξωτερικών μεταφέρονται: η Διεύθυνση Διεθνούς Επικοινωνίας, η Διεύθυνση Διπλωματίας Μέσων Ενημέρωσης, τα Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας Εξωτερικού της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, το επιτόπιο προσωπικό που υπηρετεί στα γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας Εξωτερικού και οι θέσεις και το προσωπικό αποκλειστικά του κλάδου Συμβούλων και Γραμματέων Επικοινωνίας ανεξαρτήτως της υπηρεσίας της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης στην οποία υπηρετούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL