Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C15.8°C
4 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.6°C17.6°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.1°C
4 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C15.9°C
3 BF 55%
Όλα στο φως από την ΕΡΤ για τις συμβάσεις με τις ΠΑΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Όλα στο φως από την ΕΡΤ για τις συμβάσεις με τις ΠΑΕ

Στην καταγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακός απαντάει με επιστολή η ΕΡΤ αιτιολογώντας μία προς μία τις αποφάσεις της σε σχέση με τις συμβάσεις που υπέγραψε με ΠΑΕ για την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων προβολής των αγώνων τους.

Η ΕΡΤ και συγκεκριμένα ο διευθύνων σύμβουλος, νομικός Γιάννης Δρόσος, με την επιστολή του που απευθύνεται στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, απαντάει παραθέτοντας όλα τα στοιχεία προς κρίση στους αρμόδιους. Συγκεκριμένα επικαλείται τον κίνδυνο ματαίωσης του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου και την κυβερνητική απόφαση ενίσχυσης των ΠΑΕ, αλλά και τη διαδικασία που ακολούθησε η ΕΡΤ για την υπογραφή των συμβάσεων.

Προηγουμένως, η ΠΑΕ Ολυμπιακός με επιστολή της στα ίδια όργανα υποστήριζε ότι το ποσό που προσφέρει η δημόσια ραδιοτηλεόραση προς τις ΠΑΕ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα «υπερβαίνει κατά πολύ τα πλαίσια της αγοράς. Η υπέρβαση αυτή είναι τέτοια που καθίσταται εξαιρετικά αμφίβολο εάν μέσω των κυοφορούμενων συμφωνιών καλύπτεται ο καταστατικός σκοπός της ΕΡΤ και εξυπηρετείται το δημόσιο συμφέρον».

Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, «η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος δεν μπορεί να δικαιολογηθεί στο όνομα της διαμόρφωσης του τηλεοπτικού προγράμματος». Ειδικότερα, υποστήριξε ότι έγινε «υπέρβαση της ΕΡΤ στα όρια του διπλασιασμού» σε σχέση με τη Nova και την Cosmote.

Η ΕΡΤ διά του κ. Δρόσου καλεί την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να λάβει υπόψη, βάσει εγγράφων που εσωκλείει, τα εξής:

* Η Γ.Σ. της ΕΡΤ από τον περασμένο Σεπτέμβριο αποφάσισε, βάσει απόφασης της κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία «για την πλήρη εξυγίανση του επαγγελματικού αθλητισμού και την αποφυγή κινδύνου έναρξης ή ακόμα και ματαίωσης της διεξαγωγής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Super League 2018-19, ενέκρινε το προσύμφωνο ως προϊόν συμφωνίας του υφυπουργού Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη για την παραχώρηση στην ΕΡΤ των επτά ΠΑΕ που δεν είχαν διατεθεί σε κάποιον τηλεοπτικό σταθμό» και ενέκρινε το προσύμφωνο.

* Ότι η τριμερής σύμβαση παραχώρησης των δικαιωμάτων των επτά ΠΑΕ στην ΕΡΤ πραγματοποιήθηκε με εκπρόσωπο της Super League τον πρόεδρό της και αντιπρόεδρο του καταγγέλλοντος Ολυμπιακού κ. Μπαταγιάννη.

* Την πλήρη αλληλογραφία προτάσεων και αντιπροτάσεων, που απεστάλη εντός του Ιουνίου του 2019 μεταξύ της ΕΡΤ και των ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΟΦΗ και Παναθηναϊκός, αναφορικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

* Τη σύμβαση χορηγίας μεταξύ ΕΡΤ και Super League τον Δεκέμβριο του 2018, με εκπρόσωπο τον πρόεδρο της Super League και αντιπρόεδρο του καταγγέλλοντος Ολυμπιακού κ. Μπαταγιάννη.

* Τέλος, εσωκλείονται παλαιότερες συμβάσεις της ΕΡΤ από το 2008 για τα πρωταθλήματα 2009-2011 με την ΠΑΕ Ολυμπιακός.

ΑΓΓΕΛΑ ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL