Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C22.0°C
4 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.2°C18.6°C
4 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.7°C19.0°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.5°C21.9°C
3 BF 35%
Στο... άγνωστο μεταφέρθηκαν οι πρόσφυγες της πλατείας Βικτωρίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στο... άγνωστο μεταφέρθηκαν οι πρόσφυγες της πλατείας Βικτωρίας

Ένα βράδυ πέρασαν στην πλατεία Βικτωρίας οι οικογένειες προσφύγων που βρέθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης εκεί. Χθες το πρωί νέα επιχείρηση μεταφοράς από την αστυνομία τους απομάκρυνε. Αυτή τη φορά δεν είναι σαφές σε ποια ή ποιες δομές μεταφέρθηκαν. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι περίπου 100 πρόσφυγες θα διανεμηθούν σε όσες δομές φιλοξενίας έχουν θέση γι’ αυτούς. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι είναι δύσκολο να βρεθεί θέση φιλοξενίας, καθώς τα περισσότερα, αν όχι όλα τα καμπ είναι γεμάτα.

2.687 σε διαμερίσματα του «Ηelios»

Την ίδια στιγμή, στο μόνο πρόγραμμα ένταξης, το «Helios», είναι εγγεγραμμένοι 11.322 πρόσφυγες και λαμβάνουν βοήθεια για ανεξάρτητη διαβίωση. Από αυτούς, όμως, μόνο οι 2.687 έλαβαν το βοήθημα ενοικίου αφού βρήκαν σπίτι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ). Κατά τα ίδια στοιχεία, τον περασμένο μήνα (Ιούνιος 2020) στο πρόγραμμα εγγράφηκαν 1.809 πρόσφυγες. Πρόκειται για μήνα κατά τον οποίο παρατηρείται η δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση στις εγγραφές στο πρόγραμμα. Ο μήνας με τη μεγαλύτερη αύξηση στις εγγραφές του προγράμματος «Helios» είναι ο Σεπτέμβριος του 2019 (με 2.210 εγγραφές) μέχρι στιγμής, βάσει των ίδιων στοιχείων από τον ΔΟΜ, ο οποίος και υλοποιεί το πρόγραμμα.

Μέχρι τον Νοέμβριο η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση

Πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση του προγράμματος πρόκειται να λήξει με τα μέχρι στιγμής στοιχεία τον προσεχή Νοέμβριο. Το κατά πόσο και πώς θα συνεχιστεί το πρόγραμμα παραμένει αυτή τη στιγμή άγνωστο. Είναι μάλιστα ένα ζήτημα που φαίνεται πως έχει αρχίσει να απασχολεί σχετικά και το αρμόδιο υπουργείο Μετανάστευσης αν σκεφτεί κανείς ότι είχαμε ίσως τις πρώτες αναφορές από τον Ν. Μηταράκη τις τελευταίες είκοσι ημέρες, καθώς και την επίσκεψή του σε ένα κέντρο εκπαίδευσης του προγράμματος. Σημειώνεται ότι οι πρώτες αναφορές του αρμόδιου υπουργού στην ένταξη έγιναν αφού είδε τους πρώτους άστεγους αναγνωρισμένους πρόσφυγες στην πλατεία Αττικής, συνέπεια και του νέου νόμου με τις εξώσεις προσφύγων.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL