Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.0°C
4 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.8°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
11.2°C11.9°C
3 BF 93%
Πέθανε ο 20χρονος Γιανίκ από το Κονγκό μετά από μαχαίρωμα στο ΚΥΤ της Μόριας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πέθανε ο 20χρονος Γιανίκ από το Κονγκό μετά από μαχαίρωμα στο ΚΥΤ της Μόριας

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να σώσει την ζωή του νεαρού πρόσφυγα. Μάλιστα είχαν προβεί σε ακρωτηριασμού του ενός ποδιού του.

Στο πλευρό του Γιανίκ βρισκόταν τόσο στελέχη της Ηλιακτίδας όσο και ο ιερέας του Καθολικού Ναού της Μυτιλήνης πατήρ Λέων. Να σημειώσουμε ότι ο Γιανίκ είχε γλιτώσει από το ναυάγιο της βάρκας που τον μετέφερε στη Λέσβο πέρσι τον Ιούνιο και διέμενε σε ξενώνα της Ηλιακτίδας στη Μυτιλήνη.

Όσον αφορά τον δράστη πρόκειται για 27χρονο Αφγανό ο οποίος μαζί με άλλους ομοεθνείς του είχε συστήσει συμμορία η οποία έκλεβε κινητά από πρόσφυγες και μετανάστες στο ΚΥΤ της Μόριας. Το μοιραίο απόγευμα της Τετάρτης 1 Ιανουαρίου ο άτυχος Γιανίκ πήγε στην περιοχή της Μόριας για να δει τους φίλους του. Λίγο μετά, επιτέθηκαν σε αυτόν αλλά και σε δύο άλλους, Αφγανοί με σκοπό να τους κλέψουν τα κινητά τους τηλέφωνα.

Απόρροια του παραπάνω συμβάντος ήταν και η μικρής έντασης συγκρούσεις μεταξύ Αφρικανών και Αφγανών που έλαβαν χώρα το πρωί της Παρασκευής 3 Ιανουαρίου έξω από το ΚΥΤ της Μόριας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL