Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σκόνη
18 °C
14.7°C19.3°C
2 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
12.0°C13.9°C
0 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.0°C16.6°C
4 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.7°C19.3°C
2 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Άκαρπες οι έρευνες για 17-20 αγνοουμένους του ναυαγίου των Παξών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άκαρπες οι έρευνες για 17-20 αγνοουμένους του ναυαγίου των Παξών

Άκαρπες είναι οι έρευνες για τους αγνοούμενους πρόσφυγες του ναυαγίου των Παξών, ενώ χθες το Λιμενικό ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τρεις από τους διασωθέντες πρόσφυγες, 49, 30 και 26 ετών από το Αφγανιστάν, ως διακινητές.

Οι δώδεκα νεκροί του ναυαγίου των Παξών είναι οι πρώτοι νεκροί πρόσφυγες του 2010 σε ναυάγιο, για το οποίο δεν δίστασε ο υπουργός της κυβέρνησης Άδ. Γεωργιάδης να σχολιάσει ότι ήταν προετοιμασμένοι οι πρόσφυγες γιατί κάλεσαν σε βοήθεια στον διεθνή αριθμό 112!

Το ναυάγιο συνέβη το πρωί του περασμένου Σαββάτου, νοτιοδυτικά των Παξών. Το Λιμενικό περισυνέλεξε 21 πρόσφυγες και 12 σορούς, ενώ ο αριθμός των αγνοουμένων κυμαίνεται μεταξύ 17-20 ανθρώπων, καθώς οι μαρτυρίες των διασωθέντων έκαναν λόγο για 50 επιβαίνοντες. Τρεις από τους διασωθέντες πρόσφυγες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού στο Άκτιο για άμεση ιατρική περίθαλψη, σύμφωνα με το Λιμενικό.

Άλλα οκτώ νεκρά παιδιά

Στο μεταξύ, στην άλλη πλευρά, ανοιχτά της Τουρκίας, σε θαλάσσια περιοχή κοντά στην πόλη Τσεσμέ, απέναντι από τη Χίο, ανασύρθηκαν νεκροί 11 πρόσφυγες όταν ανατράπηκε η βάρκα στη οποία επέβαιναν. Από τους 11 τα 8 ήταν παιδιά, σύμφωνα με την ανταπόκριση του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, ενώ διασώθηκαν 8 πρόσφυγες.

Γ. Ψυχογιός: Θέλουν να συνηθίσουν την κοινωνία στην απανθρωπιά

"Οι απάνθρωπες δηλώσεις Γεωργιάδη για τους πρόσφυγες που χάθηκαν στο Ιόνιο, γίνονται στο πλαίσιο «μίας προσπάθειας να συνηθίσει ο κόσμος αυτές τις δηλώσεις. Η τόση επιμονή, η ιδεοληψία, η εγκληματική λογική για ανθρώπους επαναλαμβάνεται τόσο συχνά που είναι ξεκάθαρο ότι είμαστε στη λογική του Όρμπαν και του Σαλβίνι. Και αυτό όχι μόνο δεν καταδικάζεται, αλλά υποστηρίζεται κιόλας από την Νέα Δημοκρατία. (...) Πρέπει να είμαστε κάθετα απέναντι. Αυτές οι λογικές επεκτείνονται πολύ γρήγορα και σε όλους τους αδύναμους και την κοινωνική πλειοψηφία, γιατί τα δικαιώματα είναι καθολικά» δήλωσε ο αναπλ. τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ψυχογιός χθες στο Κόκκινο.

«Πρέπει να καταγγείλουμε το ότι ο Κ. Μητσοτάκης δεν βγαίνει να καταδικάσει, να συγκρατήσει, να παρατηρήσει, να επαναφέρει στην τάξη τους υπουργούς του που κάνουν αυτές τις δηλώσεις. Δεν το κάνει για δύο λόγους: επειδή υπάρχει η ασυλία των κεντρικών ΜΜΕ που έχουν ‘θάψει’ το ζήτημα του προσφυγικού (...) και επειδή δεν θέλει να ενοχλήσει σημαντικό μέρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του κόμματός του που είναι στη λογική Σαμαρά, την Ακροδεξιά αντίληψη για το προσφυγικό. Έτσι θα συνεχίσουμε, θα βγαίνει κάποιος και θα λέει αυτά χωρίς να αντιδρά κανείς, θα βγαίνει ο κ. Κουμουτσάκος, που δεν έχει καμία αρμοδιότητα, και θα λέει κάτι πιο μετριοπαθές. Αλλά η ‘γραμμή’ θα βγαίνει από τον κ. Στεφανή» επισήμανε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL