Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Οχι και από το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου στα κλειστά κέντρα κράτησης μετανατών στα νησιά

Σχεδόν ομόφωνη απόφαση με αλλαγή της στάσης της Περιφερειακή Αρχής Μουτζούρη στις κλειστές δομές. Η υπερψήφιση της πρότασης και από τους συμβούλους της Περιφερειαρχής Αρχής Μουτζούρη συνιστά μια αλλαγή στάσης στο ζήτημα

Μετά από 4 ώρες τοποθετήσεων και αψιμαχιών το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου πήρε σχεδόν ομόφωνα την απόφαση να υιοθετήσει τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων των Δήμων του Βορείου Αιγαίου που τάσσονται κατά της δημιουργίας νέων κλειστών δομών στα νησιά.

Η υπερψήφιση αυτής της πρότασης και από τους συμβούλους της Περιφερειαρχής Αρχής Μουτζούρη συνιστά μια αλλαγή στάσης στο ζήτημα καθώς, όπως είναι ήδη γνωστό, ο Περιφερειάρχης ήταν αναφανδόν υπέρ της δημιουργίας κλειστών κέντρων στα νησιά του βορείου «με την προυπόθεση να κλείσουν οι υπάρχουσες δομές» όπως χαρακτηριστικά είχε σημειώσει.

Το προσφυγικό-μεταναστευτικό ήταν το πρώτο θέμα που συζητήθηκε σαν προ ημερησίας διάταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης 27 Νοεμβρίου στη Χίο υπό το βάρος των τελευταίων εξαγγελιών της Κυβέρνησης. Να σημειώσουμε ότι την συζήτηση του θέματος είχε ζητήσει με επιστολή του ο επικεφαλής του συνδυασμού «Τολμάμε για το Βόρειο Αιγαίου» Παναγιώτης Χριστόφας.

Με τις αποφάσεις τους, τα δημοτικά συμβούλια ζητούν επίσης την άμεση αποσυμφόρηση των νησιών με μεταφορά μεταναστών στην ενδοχώρα, τη στελέχωση με προσωπικό των δυνάμεων ασφαλείας και τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών.

 

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. "Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων", "αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς, θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις" επισημαίνουν εφιστώντας την προσοχή όλων, μα όλων μας, στις θερινές αποδράσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις