Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Ο Ν. Φίλης για την αήθη επίθεση της Κεραμέως: / Ο Ν. Φίλης για την αήθη επίθεση της Κεραμέως: Γνωστό στην υπουργό Παιδείας το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζω
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Ν. Φίλης για την αήθη επίθεση της Κεραμέως: / Ο Ν. Φίλης για την αήθη επίθεση της Κεραμέως: Γνωστό στην υπουργό Παιδείας το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζω

Να μαζέψει... τα ασυμμάζευτα επιχείρησε η Νίκη Κεραμέως μετά την απαράδεκτη ανακοίνωση με την οποία εγκαλούσε τον Νίκο Φίλη για την κοινοβουλευτική του απουσία, ενώ ο ίδιος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας - το οποίο είναι σε θέση να γνωρίζει πολύ καλά η υπουργός. «Οι απαντήσεις προς την αντιπολίτευση δεν αφορούν τα πρόσωπα, αλλά τον θεσμό που εκπροσωπούν. Σε αντίθεση με τις προσωπικές επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, εμείς λειτουργούμε θεσμικά και δίχως χαρακτηρισμούς» έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Τwitter, αφήνοντας να εννοηθεί πως ενημερώθηκε εκ των υστέρων για τον λόγο της απουσίας του τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και ότι του τηλεφώνησε προσωπικά. «Του εύχομαι ολόψυχα γρήγορα περαστικά και προσδοκώ, όπως επανειλημμένως έχω τονίσει, σε εποικοδομητικό διάλογο και συνεργασία για το μέλλον των παιδιών μας» ανέφερε, ενώ συμπλήρωσε ότι ουδέποτε συναντήθηκε στη Βουλή με την αναπληρώτρια τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη.

Ωστόσο, το πρόβλημα υγείας του Νίκου Φίλη ήταν γνωστό στην υπουργό Παιδείας, όπως διαβεβαιώνουν ο ίδιος αλλά και συνεργάτες του, ενώ τα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Μερόπη Τζούφη από τις παρεμβάσεις της στη Βουλή αφήνουν εκ νέου έκθετη τη Νίκη Κεραμέως.

«Στην πραγματικότητα, η Μερόπη Τζούφη είχε πάρει μέρος στο σύνολο της συνεδρίασης, με προσωπική ομιλία από του βήματος μάλιστα, ενώ εγώ απουσίαζα, καθώς ήταν ημέρα θεραπείας (κάτι που επαναλαμβάνω κάθε τρεις βδομάδες - και για τους πολλούς συντρόφους και φίλους που ενδιαφέρονται και μου στέλνουν τις ευχές τους να ενημερώσω ότι πηγαίνει πολύ καλά). Το γεγονός αυτό το γνώριζε η κ. Κεραμέως και προκαλεί εντύπωση η ανακοίνωσή της και τα νέα ήθη που εισάγει στην πολιτική» επισήμανε ο Νίκος Φίλης, ενώ άσκησε δριμεία κριτική για τη δική της απουσία από το Κοινοβούλιο: «Η υπουργός είχε κάνει απλώς ένα πέρασμα για να επιχειρηματολογήσει (κατά την κρίση της) για την κατάργηση της ανάδειξης με κλήρωση σημαιοφόρου στα Δημοτικά και κατόπιν έστελνε μέσω κινητού τηλεφώνου στον παριστάμενο υπουργό Υγείας Β. Κικίλια τις απαντήσεις της σε ζητήματα που ετίθεντο, κάτι πρωτοφανές στα χρονικά, που ανάγκασε μάλιστα τον δεύτερο να δηλώσει ότι... δεν μπορεί να λειτουργήσει ως ταχυδρόμος».

Β. Κικίλιας: «Δεν μου «αρέσει να κάνω τον ταχυδρόμο»

Πράγματι, ο Βασίλης Κικίλιας δεν μπόρεσε να κρύψει την ενόχλησή του για την απουσία της Νίκης Κεραμέως από το μεγαλύτερο μέρος της χθεσινής συζήτησης, με αποτέλεσμα ο ίδιος να αναλαμβάνει τον ρόλο του «αντιπροσώπου» της υπουργού και να απαντά για ζητήματα που αφορούσαν τροπολογία του υπουργείου της.

«Επειδή ρώτησε κάτι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσακαλώτος, ενημερώθηκα τώρα -αν και δεν μου αρέσει να κάνω τον ταχυδρόμο, αλλά τέλος πάντων- ότι, επειδή έρχεται και εθνική γιορτή και πρέπει να μπορέσει να εφαρμοστεί ο νόμος, δεν είναι δυνατόν να πάει στο υπουργείο Ανάπτυξης η μισή τροπολογία ή όλη η τροπολογία» απάντησε ο υπουργός Υγείας στο αίτημα του Ευκλείδη Τσακαλώτου να χωριστεί στα δύο η τροπολογία που κατατέθηκε ενιαία.

«Έχουμε μία τροπολογία από το υπουργείο Παιδείας που έχει δύο άρθρα, τα οποία όχι απλά δεν έχουν σχέση μεταξύ τους, αλλά δεν τέμνονται καν. Το ένα, σας θυμίζω, έχει να κάνει με τη χρηματοδότηση αναπληρωτών καθηγητών και το άλλο άρθρο έχει να κάνει με το ποιος θα σηκώνει τη σημαία. Έχουμε ζητήσει αυτά να είναι ξεχωριστά. Έχουν έρθει σε μία τροπολογία και αυτή τη στιγμή είναι μαζί» τόνισε από τη Βουλή ο πρώην υπουργός Οικονομικών. «Δεν είναι σωστό αυτή η τροπολογία να έχει δύο άρθρα και να είμαστε αναγκασμένοι, όταν διαφωνούμε στο ένα και συμφωνούμε στο άλλο, να πάρουμε μία απόφαση» είχε επισημάνει νωρίτερα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Κ. Γαβρόγλου: «Πέτα λάσπη, κάπου θα πιάσει» η πολιτική της Ν.Δ.

«Η κατασκευή fake news αποτελεί συστατικό στοιχείο της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, μια πολιτική που εφαρμόζει την αρχή ‘πέτα λάσπη, κάπου θα πιάσει’» τόνισε σε δήλωσή του ο Κώστας Γαβρόγλου, παίρνοντας θέση για την «αήθη» επίθεση στον Νίκο Φίλη και στη Μερόπη Τζούφη. «Το κάνει συστηματικά, είτε με μισές αλήθειες είτε με ολόκληρα ψέματα. Ιδού, λοιπόν, ένα νέο δείγμα μιας αναδυόμενης πολιτικής πρακτικής: η κατασκευή fake news ως διαδικασία νομιμοποίησης νομοθετικών ρυθμίσεων. Οι άριστοι, κυρία υπουργέ, είναι προσηλωμένοι πρώτα απ’ όλα στις αρχές της δημοκρατίας. Ελπίζουμε να τις ακολουθήσετε στο εξής και εσείς» καταλήγει ο τέως υπουργός Παιδείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL