Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
Μεγάλες καταστροφές από την πυρκαγιά στο ΚΥΤ της Σάμου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μεγάλες καταστροφές από την πυρκαγιά στο ΚΥΤ της Σάμου

Υπό έλεγχο τέθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας (14/10) η φωτιά που εκδηλώθηκε στην νότια πύλη του Κέντρου Υποδοχής Μεταναστών. Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις στις «παράγκες» και αυτοσχέδιες σκηνές λόγω των συνεχόμενων εκρήξεων σε φιάλες υγραερίων που είχαν οι πρόσφυγες - μετανάστες.

Ένα μεγάλο μέρος του καταυλισμού στο Κέντρο Υποδοχής κάηκε χθες, ενώ χιλιάδες αιτούντες άσυλο μετακινήθηκαν σε παρακείμενους στο ΚΥΤ ανοιχτούς χώρους αλλά και μέσα στην πόλη.

Η φωτιά φέρεται να ξεκίνησε μετά από συμπλοκές ανάμεσα σε αιτούντες άσυλο διαφορετικών εθνοτικών ομάδων. Η φωτιά έσβησε με παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εθελοντικών ομάδων.

Σε σύσκεψη των τοπικών Αρχών στο δημαρχείο της Σάμου αμέσως μετά το σβήσιμο της φωτιάς αποφασίστηκε να ζητηθεί από την κυβέρνηση η άμεση αποσυμφόρηση της Σάμου, αφού χιλιάδες αιτούντες άσυλο δεν έχουν σήμερα πού να μείνουν. Με απόφαση του δημάρχου Σάμου τα σχολεία σήμερα θα παραμείνουν κλειστά.

Στον καταυλισμό του ΚΥΤ της Σάμου διέμεναν μέχρι χθες το βράδυ, σε υποδομές για 650 φιλοξενουμένους, περί τα 5.700 άτομα.

Κλειστά τα σχολεία στην πόλη της Σάμου

Με απόφαση του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου, λόγω της έκτακτης ανάγκης που προέκυψε από την πυρκαγιά στο Κέντρο Υποδοχής Σάμου και των απρόβλεπτων καταστάσεων και γεγονότων που συνέβησαν στην πόλη της Σάμου τα σχολεία όλων των βαθμίδων Α/θμιας και Β/ μιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και ειδικά σχολεία) της πόλεως Σάμου και της Κοινότητας Βαθέος, δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019.

Ανακοίνωση για τα χτεσινά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Βαθύ, εξέδωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται πως σήμερα το πρωί έφτασαν στη Σάμο αστυνομικές δυνάμεις από την Αθήνα ώστε να ενισχυθούν οι τοπικές υπηρεσίες.

Η ανακοίνωση αναλυτικά:
Με αφορμή συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών χθες το βράδυ στη Σάμο, προκλήθηκαν ταραχές στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν με την άμεση επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων.
Από τη συμπλοκή τρία (3) άτομα διακομίστηκαν με τραύματα από αιχμηρά αντικείμενα στο Νοσοκομείο της Σάμου, όπου παραμένουν για νοσηλεία οι δυο εξ αυτών.
Διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σάμου.
Στο νησί της Σάμου, νωρίς σήμερα το πρωί, κατέφθασαν αστυνομικές δυνάμεις από Αθήνα, ώστε να ενισχυθούν οι τοπικές Υπηρεσίες.

Πυρκαγιά στο ΚΥΤ Σάμου (Video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL