Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Εγκαταλείπουν την Ανοιχτή Δομή Κορίνθου για τις άθλιες και πρόχειρες συνθήκες (Video)

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας στην Κόρινθο

Πρόκειται για μια δομή φιλοξενίας στο πρώην στρατόπεδο Κορίνθου στην οποία στήθηκε πρόχειρα με μεγάλες σκηνές, κι ενώ οι εργασίες συνεχίζονται ακόμη μεταφέρθηκαν εκεί 220 άτομα, χωρίς να υπάρχει γιατρός, χώροι υποδοχής και απασχόλησης παιδιών.

Η Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας στον πρώην στρατόπεδο Κορίνθου, υποδέχθηκε τους πρώτους μετανάστες την Πέμπτη 19/8/2019. Περίπου 220 άτομα (μεταξύ αυτών και πολλά παιδιά), μεταφέρθηκαν με λεωφορεία από την Αθήνα στην Κόρινθο, μετά από την απομάκρυνσή τους από τα δύο κτίρια που ήταν υπό κατάληψη στην πλατεία Βάθης.

Πολλοί απ΄τους παραπάνω μετανάστες ήδη επέλεξαν να εγκαταλείψουν τη Δομή της Κορίνθου απ΄τις πρώτες ώρες, επιστρέφοντας στην Αθήνα ή μερικοί που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες μεταφέρθηκαν σε οργανωμένα camp που υπάρχουν στην Ελλάδα.

Το μεσημέρι της Παρασκευής ο βουλευτής Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιός και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκαν την Ανοιχτή Δομή Κορίνθου για να ενημερωθούν για την κατάσταση που επικρατεί και τις συνθήκες λειτουργίας.

Στη Δομή μια ομάδα νέων ανθρώπων που ανήκουν στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) προσπαθούσαν να συντονίσουν τα πάντα. Ταυτόχρονα ενημέρωσαν τον βουλευτή αλλά και τα τοπικά μέσα που παρίστανταν, στο βαθμό που μπορούσαν, για θέματα που αφορούν τη λειτουργία της Δομής.

Επιγραμματικά αναφέρουμε, σύμφωνα με αυτά που είδε και άκουσε το sfedona.gr, ότι γιατρός δεν υπήρχε, ντουζιέρες με ζεστό νερό υπήρχαν, χημικές τουαλέτες,  φαγητό και πόσιμο νερό διανείμετε, ρεύμα υπήρχε, κάδοι σκουπιδιών όχι παρά μονάχα οι μεγάλοι κάδοι για μπάζα.

Τις επόμενες μέρες θα μεταφέρονται σταδιακά επιπλέον μετανάστες. H απόφαση για τη δημιουργία της δομής στο στρατόπεδο Κορίνθου πάρθηκε μετά από σύσκεψη στις 31 Αυγούστου με συμμετοχή των βουλευτών της ΝΔ του νομού Κορινθίας και του νέου Δημάρχου Κορινθίων.

 

Ρεπορτάζ του sfedona.gr

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις