Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στις 29 Ιουλίου η απόφαση για Κορκονέα - Ακραία μεθόδευση καταγγέλλει η πολιτική αγωγή (Video)

Eurokinissi

Έκαναν λόγο για ακραία και προκλητική μεθόδευση προκειμένου οι δύο κατηγορούμενοι να τιμωρηθούν με το νέο ποινικό κώδικα που έχει ισχύ από 1 Ιουλίου

Στις 12 το μεσημέρι της 29ης Ιουλίου θα ανακοινωθεί η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Λαμίας στην πολυετή δίκη των ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008. Αιτία η αιφνίδια εισαγωγή στο νοσοκομείο του συνηγόρου υπεράσπισης του Επ. Κορκονέα, Βαγγέλη Ανδρούλα.

Η ανακοίνωση της συγκεκριμένης ημερομηνίας προκάλεσε την αντίδραση των συνηγόρων πολιτικής αγωγής, Νίκου Κωνσταντόπουλου και Ζωής Κωνσταντοπούλου που έκαναν λόγο για ακραία και προκλητική μεθόδευση προκειμένου οι δύο κατηγορούμενοι να τιμωρηθούν με το νέο ποινικό κώδικα που έχει ισχύ από 1 Ιουλίου και σε κάποιες περιπτώσεις ανθρωποκτονιών προβλέπει ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση.

Πρωτόδικα ο Επ.  Κορκονέας είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, χωρίς να του αναγνωριστεί ελαφρυντικό και είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας σε ισόβια κάθειρξη, ποινή που εκτίει στο σωφρονιστικό κατάστημα Δομοκού.

O Βασίλης Σαραλιώτης είχε καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη, ωστόσο αποφυλακίστηκε το 2012 με περιοριστικούς όρους.

Δείτε όλα τα σχόλια