Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
ΜΠΑΣΚΕΤ ΛΙΓΚ / Εκτός -και- ΕΣΑΚΕ ο Ολυμπιακός!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΠΑΣΚΕΤ ΛΙΓΚ / Εκτός -και- ΕΣΑΚΕ ο Ολυμπιακός!

Το ελληνικό μπάσκετ δύσκολα θα συνέλθει από την “αυτοκτονία” του Ολυμπιακού να επιλέξει τον υποβιβασμό στην Α2 από το να περιμένει μέχρι το καλοκαίρι για να μπει σε νέες βάσεις -και- η διαιτησία του ελληνικού επαγγελματικού μπάσκετ. Ο αναμενόμενος υποβιβασμός φέρνει εξελίξεις με ραγδαίους ρυθμούς, με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός να στέλνει χθες επίσημο έγγραφο στον ΕΣΑΚΕ, με το οποίο ζητάει πληροφορίες για τον αντικαταστάτη του Ολυμπιακού στην πενταμελή ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί για το μέλλον του πρωταθλήματος και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, αλλά δεν έχει συνεδριάσει ακόμη.

Σε αυτήν την ομάδα είχε οριστεί και ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός Χρήστος Σταυρόπουλος, όμως οι Πειραιώτες χάνουν τη θέση που είχαν στον ΕΣΑΚΕ και αυτό έχει ήδη αντίκτυπο, όπως φαίνεται ξεκάθαρα και από την κίνηση της διοίκησης του”τριφυλλιού”.

Με την απόφαση του Ολυμπιακού να μην πάει στο ΟΑΚΑ για να αντιμετωπίσει στα πλέι οφ της Μπάσκετ Λιγκ τον Παναθηναϊκό, ο πρωταθλητής είναι η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης, αφού το δεύτερο ματς που είχε οριστεί για αύριο στο ΣΕΦ δεν θα γίνει ποτέ.

Ο Παναθηναϊκός, ως “νικητής” του ζευγαριού 3-6, θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση (με ντεζαβαντάζ έδρας) τον νικητή των αναμετρήσεων Περιστερίου (2) - Ήφαιστος (7), που είναι και οι πιο αμφίρροπες των προημιτελικών, με βάση την εικόνα των ομάδων στους πρώτους αγώνες του περασμένου Σαββάτου. Η ομάδα της Λήμνου στάθηκε ισάξια στο “Ανδρέας Παπανδρέου”, προηγήθηκε σε μεγάλο μέρος της αναμέτρησης και ηττήθηκε 84-81 στο τελευταίο λεπτό. Σήμερα οι δύο ομάδες αναμετρώνται στις 4 μ.μ. (ΕΡΤ Sports HD) στο “Νίκος Σαμαράς” στη Λήμνο, ενώ αν χρειαστεί τρίτο ματς, θα γίνει το Σάββατο (7.30 μ.μ.) και πάλι στο Περιστέρι.

Στα άλλα δύο ζευγάρια, η ΑΕΚ και ο Προμηθέας Πάτρας είναι τα φαβορί για την πρόκριση στην τετράδα. Σήμερα γίνονται οι δεύτεροι αγώνες: 6 μ.μ. ΠΑΟΚ - Προμηθέας Πάτρας (ΕΡΤ Sports HD), 8 μ.μ. Χολαργός - ΑΕΚ (ΕΡΤ Sports HD). Ο ΠΑΟΚ θα παραταχθεί και πάλι σήμερα με μόλις έξι επαγγελματίες και τρεις ερασιτέχνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL