Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.1°C
4 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.9°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
14.0°C14.8°C
1 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.7°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.4°C
2 BF 87%
Με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής / Έργο πνοής για την αναβάθμιση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής / Έργο πνοής για την αναβάθμιση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Την ομόφωνη απόφαση χαιρέτισε ο διευθυντής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Μ. Πλειώνης, υπογραμμίζοντας ότι η υλοποίηση του έργου “θα δώσει μεγάλη ώθηση στην επίπονη προσπάθεια που κάνει το ίδρυμα τα τελευταία χρόνια να αυξήσει την κοινωνική του διεισδυτικότητα και να μεταφέρει στην κοινωνία -και όχι μόνο στους μαθητές- με εύληπτο τρόπο τη γνώση ως αποτέλεσμα της έρευνας που γίνεται στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο”.

Συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν την ανάπλαση του χώρου για τη δημιουργία καταστρώματος παρατηρήσεων και αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, όπως επίσης και την αναβάθμιση υπάρχοντος χώρου για τη λειτουργία θεματικού πωλητηρίου. Συνεπώς, ο χώρος πολλαπλών χρήσεων που διαθέτει σήμερα το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών έχει χωρητικότητα 25 ατόμων, ενώ μετά την ολοκλήρωση του έργου θα φτάσει στα 106 άτομα.

«Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών μετρά 170 χρόνια προσφοράς στην έρευνα και είναι χρέος μας να στηρίξουμε το εκπαιδευτικό, ακαδημαϊκό και ερευνητικό του έργο, δεδομένου ότι τα έργα που θα γίνουν εκεί θα επιτρέψουν την προσέλκυση συνεδρίων και συναντήσεων ερευνητικών και επιστημονικών ομάδων” τόνισε η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Ερμίνα Κυπριανίδου.

“Ακόμα πιο σημαντικό, το γεγονός ότι μετά την αποπεράτωση του έργου πλήθος κόσμου που θα επισκέπτεται το Λόφο Νυμφών και τους ιστορικούς χώρους του Αστεροσκοπείου θα έχει τη δυνατότητα να ενημερώνεται με τρόπο σύγχρονο και επιστημονικά άρτιο” υπογράμμισε η αντιπεριφερειάρχης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL