Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Μάγδα Φύσσα: Αν μπορούσαν οι χρυσαυγίτες να με θάψουν, θα με θάβανε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μάγδα Φύσσα: Αν μπορούσαν οι χρυσαυγίτες να με θάψουν, θα με θάβανε

Η ελάχιστη δικαίωση για τα θύματα της ΧΑ θα είναι η καταδίκη των κατηγορούμενων ανέφερε η Μάγδα Φύσσα.

"Τώρα πια δεν βλέπω καμία καθυστέρηση, καθυστέρηση υπήρξε στην αρχή λόγω των προβλημάτων που υπήρχαν, τα της δίκης τα οποία η απέναντι πλευρά ότι μπορούσε να διεκδικήσει το διεκδίκησε το να το αργοπορήσει. Μετά ήταν η αποχή, όχι δεν έχουμε καθυστερηση. Γνωρίζαμε όμως ότι θα είναι μια μεγάλη δίκη. Εντάξει, εγώ προσωπικά δεν πίστευα ότι θα πάει και τόσο", είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News24/7

Στην ερώτηση για το τι περιμένει να ακούσει από τα χείλη των δικαστών, απάντησε:

"Την καταδίκη. Καταδίκη σε όλη την οργάνωση. Και αφού τελειώσει όλο αυτό και βγει η απόφαση και τελειώσουμε με το δικαστήριο, θα ήθελα να μου απαντήσουν όμως και οι υπεύθυνοι πως έγινε και φτάσαμε σε αυτό το σημείο, το 2013 να χάσω εγώ τον γιο μου από τάγμα της Χρυσής Αυγής. Θα θελα κάποια στιγμή να μου το απαντήσουν πριν φύγω από αυτόν τον κόσμο. Γιατί το 2013 να χάσω εγώ το παιδί μου από τον φασισμό, από μία ναζιστική οργάνωση η οποία ξαφνικά αναπτύχθηκε και ξαφνικά είχε τέτοια δύναμη. Ας μου το απαντήσουνε".

Για το αν δεν αντιμετωπίστηκε αποφασιστικά στο ξεκίνημά της, η Μάγδα Φύσσα είπε:

"Φυσικά, για ποιο λόγο βγήκε, για ποιο λόγο εμφανίστηκε και είχε τέτοια ραγδαία άνοδο; Αυτά είναι τα ερωτήματα που θα ήθελα κάποια στιγμή να μου τα απαντήσουν. Τώρα όσον αφορά γιατί είμαι εγώ εκεί και σύμβολο και όλα αυτά. Δεν ήταν στόχος ζωής μου να γίνω σύμβολο. Ήθελα την οικογένεια μου, γι αυτό που πάλευα όλα αυτά τα χρόνια. Από εκεί και πέρα συνέβη όλο αυτό το τραγικό γεγονός, χάσαμε το παιδί μας, σε μια περίοδο εν καιρώ ειρήνης από τους ναζιστές. Είμαι υποχρεωμένη, δεν θεωρώ ότι είμαι σύμβολο, είμαι υποχρεωμένη να είμαι εκεί, είμαι υποχρεωμένη για πολλούς να είμαι εκεί, για τον Παύλο δεν είμαι σίγουρα. Ο Παύλος δεν γυρίζει πίσω. Μακάρι να γινόταν κάτι και να μπορούσε να αλλάξει αυτό".

"Αν ήταν να αλλάξει και να γύριζε ο Παύλος και τον κόσμο ανάποδα θα γύριζα, αλλά δεν γυρίζει", συνέχισε. "Είμαι εκεί για άλλους ανθρώπους, για την πολιτική αγωγή, για τον κόσμο αυτόν που συμπαραστέκεται πραγματικά, που νιώθεις πράγματι ότι σε νιώθουνε, και πονάνε".

Για την επίθεση που δέχθηκε μέσα στο δικαστήριο, απάντησε:

"Δεν ήταν απλώς ειρωνεία αυτό που δέχθηκα, αν ήταν δυνατόν να με θάψουνε, θα με θάβανε. Δεν ήταν απλώς μια ειρωνεία, σε όλο αυτό το διάστημα έχω περάσει πάρα πολλά αλλά μου είναι παντελώς αδιάφορα πια. Από τη στιγμή που μπορώ και αντέχω αυτόν τον πόνο της απώλειας του παιδιού μου, θα αντέξω και όλα τα άλλα, δεν είναι εκεί το θέμα. Το θέμα είναι το πώς θα παλέψουμε εμείς, εδώ σαν οικογένεια να συνεχίσουμε χωρίς τον Παύλο μας".

"Για το δικό σας το καλό, για της κοινωνίας το καλό όχι για συγκεκριμένα για τα θύματα αυτά που έχουν ήδη, είναι ήδη νεκροί δεν θα γυρίσουν πίσω", να κάνετε ό,τι μπορείτε, παραίνεσε η Μάγδα Φύσσα το σύνολο των δημοσιογράφων.

"Για το υπόλοιπο πρέπει, για τον κόσμο αυτό εκεί έξω, για αυτά τα παιδιά τα καινούργια, δεν γίνεται να ζούνε με τον τρόμο και τον φόβο γιατί εκεί έξω υπάρχει μια εγκληματική οργάνωση", κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL