Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
10.000 προσλήψεις σε Υγεία, Πρόνοια και Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

10.000 προσλήψεις σε Υγεία, Πρόνοια και Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε μεγάλα κενά στους τομείς της Πρόνοιας, της Υγείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σχεδιάζεται να κατευθυνθούν οι 10.000 προσλήψεις, που θα "εξοικονομηθούν" από τη μεταφορά της μισθοδοσίας των κληρικών στην Εκκλησία.

Αν και η απόφαση για τον επιμερισμό των 10.000 προσλήψεων αναμένεται να ληφθεί στο υψηλότερο επίπεδο σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, εντούτοις στο επιτελείο του αρμόδιου υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης προετοιμάζονται πυρετωδώς καταγράφοντας τα μεγάλα κενά σε τομείς και πεδία του δημόσιου τομέα, τα οποία θα κληθούν να ενισχύσουν οι μελλοντικοί προσληφθέντες μέσω ΑΣΕΠ, εφόσον ευοδωθεί η συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με ανώτατα στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σημαντικά κενά εντοπίζονται στην Πρόνοια, την Υγεία αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, εξού και τα αρχικά σχέδια περιλαμβάνουν τη διοχέτευση των 10.000 προσλήψεων προς τους συγκεκριμένους τομείς του Δημοσίου. Κι αυτό με δεδομένο πάντα ότι, ανεξάρτητα από τις προσλήψεις αυτές, ήδη στην Παιδεία έχουν δρομολογηθεί 15.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών με τριετή σχεδιασμό, ξεκινώντας από τις 5.000 θέσεις στην Ειδική Αγωγή μέχρι το τέλος του έτους, ενώ δεδομένες θεωρούνται και οι 3.000 προσλήψεις στο πρόγραμμα Βοήθεια για το Σπίτι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρώτη καταγραφή των αναγκών από το υπουργείο, σημαντικός αριθμός σχεδιάζεται να απορροφηθεί σε νοσοκομεία ανά την χώρα καλύπτοντας ανάγκες σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, ενώ αντίστοιχη βαρύτητα αναμένεται να δοθεί σε προνοιακές δομές, όπως τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, αλλά και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για Παιδιά. Στο ίδιο πλαίσιο ενίσχυσης προνοιακών δομών που διαχειρίζεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση, με προσωπικό σχεδιάζεται να ενισχυθούν σημαντικά και οι δομές των βρεφονηπιακών σταθμών.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τους επιτελείς του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε μηχανικούς, με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν τεχνικές υπηρεσίες Δήμων και Περιφερειών και φυσικά οι πολεοδομίες. Στις Περιφέρειες, ιδιαίτερες ανάγκες ακόμη προκύπτουν ως προς την κάλυψη κτηνιάτρων, καθώς η χώρα μας, όπως σημειώνουν ανώτατα στελέχη του ΥΔΑΝ, δέχεται βροχή προστίμων από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια για μεγάλες ελλείψεις στον τομέα της περίθαλψης των ζώων.

Ο τομέας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να θυμίσουμε, αναμένεται να ενισχυθεί και στο πεδίο της καθαριότητας, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την κάλυψη 10.000 θέσεων με μόνιμο προσωπικό στην καθαριότητα των ΟΤΑ. Αν και ο μεγάλος όγκος των αιτήσεων για την κάλυψη των θέσεων, που ξεπερνούν τις 100.000 (!), έχει φρακάρει κάπως τη διαδικασία στον ΑΣΕΠ, εν τούτοις οι επιτελείς του υπουργείου φιλοδοξούν η σχετική διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί ώς το τέλος του έτους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL