Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ο Δήμος Αθηναίων "ξηλώνει" παγκάκια στην πλατεία Βικτωρίας για να διώξει πρόσφυγες

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης επικαλείται τις διαμαρτυρίες των περίοικων

Το αντικοινωνικό του πρόσωπο δείχνει ακόμα μία φορά στους πρόσφυγες ο Δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης καθώς το βράδυ της Δευτέρας ξήλωσε από την πλατεία Βικτωρίας τα παγκάκια, επικαλούμενος «αίτημα περιοίκων».

Σκοπός της κίνησης αυτής είναι να απομακρυνθούν οι οικογένειες προσφύγων που έχουν βρει τον τελευταίο καιρό προσωρινή «στέγη» στην πλατεία.

Η συγκεκριμένη κίνηση, ωστόσο φαίνεται να δυσαρέστησε κάποιους από τους κατοίκους αφού οι πρόσφυγες εξακολουθούν να κάθονται στην πλατεία με τα ελάχιστα υπάρχοντά τους.

Αρκετοί από τους πρόσφυγες που διαμένουν στην πλατεία έχουν έρθει στην ενδοχώρα από τα νησιά του Β. Αιγαίου, χωρίς να έχουν οδηγίες για κατάλυμα ή για κάποια δομή φιλοξενίας και άλλοι είναι οικογένειες οι οποίες βρέθηκαν στον δρόμο στο πλαίσιο των εξώσεων λόγω της λήξης προγραμμάτων που εφάρμοσε η κυβέρνηση της ΝΔ.

 

Διαβάστε επίσης

Ανοιχτή Πόλη: Δημόσιος α-φιλόξενος χώρος

 

 

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.
Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο ανασχηματισμός και τα φαγωμένα πόμολα

Η περίοδος του λοκ ντάουν, την οποία πιστώνεται ο Κ. Μητσοτάκης ως μεγάλη διαχειριστική του επιτυχία, έχει συνδεθεί με μια σειρά από σκάνδαλα. Τα πιο σοβαρά από αυτά ήταν η λίστα Πέτσα, η υπόθεση με την κατάρτιση των επιστημόνων και η πανδημία των απευθείας αναθέσεων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις