Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Ξεκινάει η ιδιωτικοποίηση του νερού στη χώρα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ξεκινάει η ιδιωτικοποίηση του νερού στη χώρα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ (Video)

Τον κώδωνα του κινδύνου για το σχέδια της κυβέρνησης που ανοίγουν την πόρτα στην ιδιωτικοποίηση του νερού έκρουσε ο εκπρόσωπος εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ Γιώργος Αλεξανδράκης.https://www.youtube.com/embed/vWyfMMcnAN0

«Αν συνεχίσει η κυβέρνηση σε αυτήν την κατεύθυνση, θα πούμε το νερό νεράκι» σημείωσε μιλώντας στην τηλεόραση του Kontra και ανέφερε ότι θα υπάρξει μεγάλη αύξηση της τιμής του νερού.

«Η κυβέρνηση εντελώς αιφνιδιαστικά προχωρά με την προκήρυξη τριών πανομοιότυπων διαγωνισμών στην ιδιωτικοποίηση του εξωτερικού υδροδοτικού συστήματος προσλαμβάνοντας έναν τεχνικό, έναν νομικό και έναν χρηματοοικονομικό σύμβουλο με κόστος 138.000 ευρώ» εξήγησε ο Γ. Αλεξανδράκης.

Το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα (ΕΥΣ) της ΕΥΔΑΠ εκτείνεται σε τέσσερις νομούς, Αιτωλοακαρνανίας, Φωκίδας, Βοιωτίας και Αττικής, περιλαμβάνει τα φράγματα του Μόρνου, του Ευήνου και το κανάλι με το οποίο το νερό έρχεται στην Αθήνα, την λίμνη Υλίκη, αντλιοστάσια. Μέχρι τώρα η διαχείριση ήταν στην ΕΥΔΑΠ, με τα φράγματα, τους ταμιευτήρες, τα υδροηλεκτρικά να περνάνε στη διαχείριση των ιδιωτών.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο Γιώργος Αλεξανδράκης, η κυβέρνηση αιφνιδιαστικά προχωρά σε διαγωνισμούς διαγωνισμών ΣΔΙΤ που μεθοδεύουν την ιδιωτικοποίηση του νερού. «Ξεκινάει η αρχή της ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης του πόσιμου νερού στη χώρα μας. Πίσω από την κίνηση της κυβέρνησης είναι να εισέλθουν οι μεγάλες εταιρείες στη διαχείριση του νερού» τόνισε και συμπλήρωσε:

«Θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν το εξωτερικό υδροδοτικό σύστημα που ξεκινάει από το Μόρνο, τις υποδομές που έχουν παραμείνει στην ΕΥΔΑΠ Παγίων».

«Με την ιδιωτικοποίηση του ΕΥΣ γίνεται μία επίθεση στην ΕΥΔΑΠ ώστε να δημιουργηθεί πρόβλημα και λειτουργία της. Δε θα μπορεί να παρέχει τις καλές και φθηνές υπηρεσίες με αποτέλεσμα να αυξηθεί η τιμή του νερού» υπογράμμισε ο Γ. Αλεξανδράκης.

Τέλος, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ τόνισε ότι ξεκινάει ένας μεγάλος αγώνας όχι μόνο της ΕΥΔΑΠ, αλλά και της ΕΥΑΘ, της ΔΕΥΑΠ και των τοπικών κοινωνιών.

Συντάκτης: avgi.gr

Διαβάστε επίσης:

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης Μητσοτάκη το δημόσιο αγαθό του νερού (Video)

Ξεπουλάνε το νερό - Διαψεύδει χωρίς να απαντά η Σπυράκη (Video)

Αυστηρή προειδοποίηση του Αλ. Χαρίτση: Να αποσυρθούν τώρα οι κατάπτυστοι διαγωνισμοί

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL