Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τουριστικών πρακτόρων και ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τουριστικών πρακτόρων και ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, οι οποίοι έχουν μείνει πλέον χωρίς δουλειά εξαιτίας της πανδημίας.

Ειδικότερα, στην πόλη της Θεσσαλονίκης συγκέντρωση γίνεται σε δύο σημεία, ανατολικά και δυτικά της πόλης, και πορεία με τα λεωφορεία τους στο κέντρο πραγματοποίησαν ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, μέλη του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας- Θράκης.

Οι τουριστικοί πράκτορες ζητούν πλήρη επιδότηση ενοικίου, απαλλαγή εισφορών ΕΦΚΑ και προκαταβολής φόρου, αναπλήρωση του εισοδήματος των εργαζομένων στον κλάδο για όσες επιχειρήσεις ανέστειλαν τη λειτουργία τους λόγω κορονοϊού, διατήρηση ΦΠΑ στο 13%, επαναφορά, από το 50%, σε πληρότητα της χρήσης θέσεων των επιβατών των λεωφορείων τους, μειωμένα τέλη κυκλοφορίας, αλλαγή κριτηρίων για διευκόλυνση ένταξης των τουριστικών πρακτόρων σε προγράμμα ευνοϊκής δανειοδότησης, κ.ά.

«Στην πορεία συμμετείχαν συμβολικά περίπου διακόσια λεωφορεία, πολλά ήδη έχουν παραδώσει πινακίδες, αλλά πουλήθηκαν. Από το Φεβρουάριο, με το κλείσιμο συνόρων και σχολείων και με τους περιορισμούς στις μετακινήσεις, έχουμε μηδενικά έσοδα και οι υποχρεώσεις τρέχουν. Ζητάμε να επιδοτηθούμε, όπως έγινε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε ο πρόεδρος του συνδέσμου πρακτόρων τουρισμού Μακεδονίας- Θράκης Μιχάλης Πεζικόγλου.

«Έχει πέσει δραματικά ο τζίρος μας, δεν έχουμε καν κρατήσεις» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του συνδέσμου Παναγιώτης Χαραλάμπους, ενώ ο ρόεδρος του συνδικάτου οδηγών τουριστικών και σχολικών λεωφορείων Β. Ελλάδας, Περικλής Χειμωνίδης σημείωσε: «3.500 εργαζόμενοι στη Βόρεια Ελλάδα, το 80% δεν έχει δουλειά».

Αντιπροσωπεία των τουριστικών πρακτόρων με τρία λεωφορεία έφτασε στο ΥΜΑΘ για να καταθέσει υπόμνημα με τα αιτήματά τους.

Στην Αθήνα, οι ιδιοκτήτες των τουριστικών λεωφορείων συγκεντρώθηκαν στις 9.30 το πρωί, στη Συγγρού και πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, στο Σύνταγμα.

Διαβάστε ακόμα

Πακέτο στήριξης για να αποφευχθεί το «χειρόφρενο» στα τουριστικά λεωφορεία ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL