Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Εκατοντάδες στην Αθήνα δεν έχουν σπίτι για να «μείνουν σπίτι» (Ηχητικό)

Σήμερα είναι σκόμη πιο δύσκολες οι συνθήκες για τους άστεγους, μειώθηκαν τα συσσίτια και οι δράσεις αλληλέγγυων, την ώρα που μόνο στην Αθήνα είναι 800-900 άτομα, είπε η διευθύντρια των Γιατρών του Κόσμου

Η πανδημία βρήκε εκατοντάδες άστεγους στο δρόμο και τους στέρησε πολλά συσσίτια και κινήσεις αλληλέγγυων, οι δομές που τους στηρίζουν δεν αρκούν και δεν καλύπτουν καθόλου ψυχικά ασθενείς και χρήστες ουσιών, τόνισε η διευθύντρια των Γιατρών του Κόσμου Ευγενία Θάνου μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.

 

Σήμερα είναι σκόμη πιο δύσκολες οι συνθήκες για τους άστεγους, μειώθηκαν τα συσσίτια και οι δράσεις αλληλέγγυων, την ώρα που μόνο στην Αθήνα είναι 800-900 άτομα, είπε η κ. Θάνου.

Υπάρχουν ελάχιστες δομές, που δεν καλύπτουν καθόλου ψυχικά ασθενείς και χρήστες ουσιών, οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να «μείνουν σπίτι» παρά μόνο απομονωμένοι... στο παγκάκι. Βοήθεια από το κράτος δεν έχουμε, δρούμε με ίδιους πόρους και εθελοντές, προκειμένου να τους στηρίξουμε, όπως είπε η ίδια.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις