Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Αυταρχισμός παντού, τώρα και στις φυλακές

Eurokinissi

Οι Γ.Γκιόλας, Σπ.Λάππας, Σ.Ελευθεριάδου, Θ.Ξανθόπουλος και Γ.Ψυχογιός κατέδειξαν «το ξεπερασμένο, αυταρχικό αλλά και αναποτελεσματικό χρώμα του κυβερνητικού σχεδίου» σε σχέση με το σωφρονιστικό σύστημα

«Το αποκρουστικό πρόσωπο του αυταρχισμού στις φυλακές αναδείχθηκε σήμερα κατά την παρουσίαση της κυβερνητικής πολιτικής στην Επιτροπή Σωφρονιστικού της Βουλής. "Νόμος και τάξη" χωρίς έλεος και πάνω στους κρατουμένους, χωρίς στρατηγικό σχέδιο και γνώση, αλλά με όρους τηλεοπτικού σόου», τονίζουν με κοινή τους δήλωση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - μέλοι της Επιτροπής Σωφρονιστικού.

Οι ίδιοι προσθέτουν ότι «η δεξιά πολιτική περιλαμβάνει: Φυλακές τύπου Γ' χωρίς δικαιώματα, "χωροφυλακίστικη" μεταχείριση, αυστηροποίηση των πάντων, περιστολή των αδειών των κρατουμένων, συρρίκνωση των αγροτικών φυλακών, εγκατάλειψη της κοινωνικής επανένταξης, παραμέριση της εκπαίδευσης και απασχόλησης των κρατουμένων και αντικατάσταση δικαστικού λειτουργού/επιθεωρητή από ένστολο αξιωματικό και, βέβαια, αδιαφορία ή άγνοια για τις διεθνείς επιπτώσεις στη χώρα».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Γ.Γκιόλας, Σπ.Λάππας, Σ.Ελευθεριάδου, Θ.Ξανθόπουλος, Γ.Ψυχογιός) κατέδειξαν «το ξεπερασμένο, αυταρχικό αλλά και αναποτελεσματικό χρώμα του κυβερνητικού σχεδίου, επέμειναν στον ανθρωπισμό που πρέπει να χαρακτηρίζει το σωφρονιστικό σύστημα και υπεραμύνθηκαν της ισορροπημένης πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ πάνω στους άξονες: Ασφάλεια - Ανθρωπισμός - Επανένταξη».

Τέλος, σύμφωνα με την κοινή τους δήλωση σημειώνουν ότι «ανέδειξαν τη μονοδιάστατη εμμονή της κυβέρνησης στη "δήθεν" ασφάλεια, που και αυτή διαψεύδεται καθημερινά, αλλά και τη γενική διαχειριστική ανεπάρκεια η οποία καθημερινά γεννά αδιέξοδα» και αναφέρθηκαν στη «σταθερή πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την επιστροφή του σωφρονιστικού συστήματος στο υπουργείο Δικαιοσύνης».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πού αλλού γίνονται αυτά;

Μετά από δύο εβδομάδες καραντίνας, η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι η εξής: Πρώτον, η δημόσια Υγεία δοκιμάζεται από ελλείψεις προσωπικού, υλικού και εξοπλισμού ασφάλειας. Μέχρι τώρα η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει μόνο τον εφοδιασμό της σε χειροκροτήματα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις