Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κ.Μάλαμα προς ΝΔ: Προβλέπεται τερματισμός λειτουργίας ταχυδρομικών ή τραπεζικών υποκαταστημάτων στη Χαλκιδική;

«Απαίτηση των πολιτών της Χαλκιδικής είναι να μην υπάρξουν άλλες επιβαρύνσεις στην καθημερινότητα τους και ταυτόχρονα να διασφαλιστεί η ομαλή οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα σε όλες τις περιοχές του Νομού» τονίζει η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ

Τα αρμόδια Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Ανάπτυξης διαβίβασαν τις απαντήσεις τους στη Βουλή, στις ερωτήσεις που κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα για το μέλλον του δίκτυο των υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ στη Χαλκιδική και για το υποκατάστημα της Eurobank στο Παλαιοχώρι.

Υπενθυμίζεται ότι καθολικό αίτημα των τοπικών κοινωνιών είναι να μην επιβαρυνθεί άλλο η ζωή στα χωριά της Χαλκιδικής και να διατηρηθούν οι υποδομές εξυπηρέτησης του πολίτη και της οικονομικής δραστηριότητας στο ακέραιο.

«Δυστυχώς, η κυβέρνηση διατηρεί την αβεβαιότητα, αποφεύγοντας να απαντήσει ξεκάθαρα. Σε ότι αφορά το δίκτυο των υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ, όπως επισημαίνεται στην απάντηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρίας (Α.Π. 4.3/58), “σε ότι αφορά τα ταχυδρομικά καταστήματα στη Χαλκιδική, δεν προβλέπεται αναστολή λειτουργίας σε κάποιο από αυτά, στην παρούσα φάση”. Αντίστοιχα, σε ότι αφορά την Eurobank, ο αρμόδιος υπουργός, ο οποίος υποτίθεται ότι μάχεται για να μειωθούν οι χρεώσεις των τραπεζών προς τους πολίτες, δηλώνει αναρμόδιος για το θέμα και παραπέμπει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία απο την πλευρά της δηλώνει επίσης “αναρμόδια”, αλλά όπως αναφέρει στην απάντησή της, “η Επιτροπή είναι καταρχήν αναρμόδια να επιληφθεί σε θέματα επιχειρηματικών αποφάσεων, οι οποίες λεμβάνονται με αμιγώς επιχειρηματικά κριτήρια […] Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ερευνά, όμως, πρακτικές στον τραπεζικό τομέα και είναι δυνατόν αυτή η πληροφορία να συνεκτιμηθεί σε αυτές τις έρευνες», σημειώνει η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ..

Η ίδια τονίζει ότι «απαίτηση των πολιτών της Χαλκιδικής είναι να μην υπάρξουν άλλες επιβαρύνσεις στην καθημερινότητα τους και ταυτόχρονα να διασφαλιστεί η ομαλή οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα σε όλες τις περιοχές του Νομού».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πού αλλού γίνονται αυτά;

Μετά από δύο εβδομάδες καραντίνας, η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι η εξής: Πρώτον, η δημόσια Υγεία δοκιμάζεται από ελλείψεις προσωπικού, υλικού και εξοπλισμού ασφάλειας. Μέχρι τώρα η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει μόνο τον εφοδιασμό της σε χειροκροτήματα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις