Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Αυτοί που με τις πολιτικές τους εξόρισαν σχεδόν 500.000 κόσμο, σήμερα να δίνουν χαζοεπιδοτήσεις για 500 άτομα"

"Δεν βλέπω κανένα κίνητρο επιστροφής, μόνο μια προκλητική επικοινωνιακη κίνηση. Και θράσος"

"Θέλει θράσος αυτοί που με τις πολιτικές τους εξορισαν σχεδόν 500.000 κόσμο, σήμερα να έρχονται και να δίνουν χαζοεπιδοτήσεις για 500 άτομα" είναι το εύστοχο σχόλιο που διαβάσαμε στο Facebook, ως απάντηση στο Rebrain Greece που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, για τον επαναπατρισμό των αποδήμων στην ελληνική αγορά εργασίας.

"Στην τράπεζα που δουλεύω εδώ στην Σουηδία ο μεσος μισθος είναι 3500 καθαρά, 27 εργάσιμες άδεια, 480 ημέρες άδεια για κάθε παιδί, κλαδική σύμβαση εργασίας, ισχυρό συνδικαλιστικο σωματείο που προσφέρει επίδομα ανεργίας στο 80% του μισθού για σχεδόν 1,5 χρόνο, 100 ευρω επίδομα μεσημεριανου, 200 επίδομα για αθλητισμό, 200 ευρώ μείωση τόκων σε στεγαστικο" γράφει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του ο Λούστας Σωτήρης.

 

"3000 ευρω μικτά, 1900 καθαρά, για 2 χρόνια, σίγουρα είναι καλά λεφτά για μια θέση στην Ελλάδα.

Βέβαια, στην τράπεζα που δουλεύω εδώ στην Σουηδία ο μεσος μισθος είναι 3500 καθαρά, 27 εργάσιμες άδεια, 480 ημέρες άδεια για κάθε παιδί, κλαδική σύμβαση εργασίας, ισχυρό συνδικαλιστικο σωματείο που προσφέρει επίδομα ανεργίας στο 80% του μισθού για σχεδόν 1,5 χρόνο, 100 ευρω επίδομα μεσημεριανου, 200 επίδομα για αθλητισμό, 200 ευρώ μείωση τόκων σε στεγαστικο.

Με βάση τα παραπάνω, δεν βλέπω κανένα κίνητρο επιστροφής, μόνο μια προκλητική επικοινωνιακη κίνηση. Και θράσος. Γιατί θέλει θράσος αυτοί που με τις πολιτικές τους εξορισαν σχεδόν 500.000 κόσμο, σήμερα να έρχονται και να δίνουν χαζοεπιδοτησεις για 500 άτομα" .

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δημόσια υγεία και κυβερνητική ανεπάρκεια

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επένδυσε πάρα πολλά στην επιτυχημένη διαχείριση της καραντίνας. Επιτυχημένη φυσικά μόνο από ιατρικής πλευράς, γιατί την ίδια περίοδο υπήρξαν τουλάχιστον δύο καραμπινάτα σκάνδαλα -η λίστα Πέτσα και οι πλατφόρμες κατάρτισης...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο