Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Κάλεσμα αλληλεγγύης την Κυριακή στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κάλεσμα αλληλεγγύης την Κυριακή στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου

Σε μία κρίσιμη στιγμή για το μεταναστευτικό, τώρα που οι τοπικές κοινωνίες αναγκαστικά μετρούν τις δυνάμεις τους, είτε υψώνοντας φωνή συμπαράστασης και δίνοντας χέρι βοήθειας στους πρόσφυγες, είτε εκτοξεύοντας λόγια φόβου και μίσους, ενώ προσπαθούν να αρνηθούν το αναπόφευκτο: δηλαδή ότι οι πρόσφυγες είναι εδώ, ότι πολλοί από αυτούς θα ζήσουν μαζί μας και είναι προς όφελος όλων να τους βοηθήσουμε να ενταχθούν στις κοινωνίες μας, και να διεκδικήσουμε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσής τους.

Θεωρούμε ότι είναι η στιγμή και για τα αλληλέγγυες εθελοντικές συλλογικότητες να μετρηθούμε μεταξύ μας , να συντονιστούμε για να προσφέρουμε βοήθεια, χαρά και αλληλεγγύη και να αντιπαλέψουμε τα φοβικά σύνδρομα των τοπικών κοινωνιών μας

Συν-εθελοντές αλληλέγγυοι από όλη την Κορινθία ξαναβρισκόμαστε, κάνουμε ένα απολογισμό του εθελοντικού κινήματος όλα αυτά τα χρόνια, συζητάμε τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας!

Μαζί μας θα μοιραστεί τις εμπειρίες του ο δημοσιογράφος και διευθυντής του πορτοκαλί ραδιόφωνου της αλληλεγγύης (portokaloradio.gr) Μπάμπης Χριστακόπουλος, παραγωγός της εκπομπής alternativa στην ΕΡΤ 3, πρωτοστάτησε και οργάνωσε πολλά κινήματα στο Κερατσίνι στην πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Κατά τη διάρκεια της κουβέντας θα προβληθεί το εικοσάλεπτο ντοκιμαντέρ του Έλληνα πλέον ψαρά, πού πήρε την υπηκοότητα από το ελληνικό κράτος μετά την προσφορά του στη διάσωση ανθρώπων στην καταστροφή στο Ματι τον Ιούλιο του 2018.

Το ντοκιμαντέρ, το οποίο συμμετείχε στο φεστιβάλ Αιγαίου, είναι παραγωγή του Μπάμπη Χριστακόπουλου.

Ντοκυμαντέρ

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΗΡΩΑΣ
Σκηνοθεσία: Μπάμπης Χριστακόπουλος
Διάρκεια: 21 λεπτά περίπου

Ένα τραγικό γεγονός για τη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων που κατοικούσαν ή παραθέριζαν στην Ανατολική Αττική τον Ιούλιο του 2018 σηματοδοτεί την ραγδαία αλλαγή στη ζωή ενός οικονομικού πρόσφυγα από την Αλαβανία.

Ο Ερβίν, από καταδιωκόμενος από τις αστυνομικές αρχές στο παρελθόν, βρίσκεται τιμώμενος από την Ελληνική Δημοκρατία η οποία του απονέμει τιμητικά την Ελληνική Ιθαγένεια και ένα νέο ταξίδι στη ζωή του ξεκινά..

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL