Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Μικρής έκτασης επεισόδια στο κέντρο της Πάτρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μικρής έκτασης επεισόδια στο κέντρο της Πάτρα

Ολοκληρώθηκε η πορεία που διοργάνωσαν οι φοιτητικοί σύλλογοι της Πάτρας, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για το άσυλο όσο και για την εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι, την Δευτέρα αστυνομικοί των ΜΑΤ πέταξαν χημικά και άρχισαν να σπρώχνουν, ώστε να διώξουν τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί έξω από το ίδρυμα, ενώ ανάμεσα τους ήταν και απλοί πολίτες που ήθελαν να δουν τι συμβαίνει.

Οι φοιτητές φωνάζουν συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από το άσυλο, το άσυλο ανήκει σε όλο τον λαό».

Η πορεία ξεκίνησε από το πρώην Παράρτημα στην οδό Κορίνθου και μέσω της Ζαίμη, κατευθύνεται επί της Μαιζώνος. Επί ποδός βρίσκονται οι δυνάμεις της Αστυνομίας, αλλά και της Τροχαίας για την ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Ατομα που συμμετείχαν σε πορεία φοιτητικών συλλόγων για το πανεπιστημιακό άσυλο και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες, πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν κοντά στο αστυνομικό μέγαρο.

Στην συνέχεια, τα άτομα έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και κινήθηκαν προς το κτίριο του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν σε ετοιμότητα.

Oι αντιεξουσιαστές είναι σε παράταξη έξω από το Παράρτημα της οδού Κορίνθου και τα ΜΑΤ βρίσκοταν στο ύψος της οδού Κωστή Παλαμά. Αυτή την ώρα αποχωρούν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Η οδός Κορίνθου στο σημείο παραμένει κλειστή για τα αυτοκίνητα. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL