Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Εισαγγελική έρευνα για τα ξενοφοβικά μπλόκα στα Βρασνά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εισαγγελική έρευνα για τα ξενοφοβικά μπλόκα στα Βρασνά

Επείγουσα προκαταρτική έρευνα για τα ξενοφοβικά μπλόκα που στήθηκαν στα Βρασνά διέταξε χθες η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης μετά από έγγραφη καταγγελία του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι για τα όσα φαιδρά διαδραματίστηκαν στην περιοχή και ανάγκασαν λεωφορεία με πρόσφυγες που ήταν να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία των Βρασνών να φύγουν για την Εύβοια.

Την έρευνα θα διενεργήσει το τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες θα εξεταστεί εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της παράνομης βίας κατά συρροή και από κοινού με ρατσιστικά κίνητρα και της υποκίνησης μίσους και βίας.

Θα ερευνηθεί εάν οι ξενοφοβικές αντιδράσεις ομάδας κατοίκων είχαν ως αποτέλεσμα την ματαίωση συμφωνιών και συμβάσεων με ξενοδόχους της περιοχής, όπως και εάν δηλώσεις εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας προκάλεσαν τις ξενοφοβικές αντιδράσεις.

Επίσης θα κληθούν να καταθέσουν εκπρόσωποι του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης που έχουν αναλάβει την ασφαλή τοποθέτηση αιτούντων ασύλου σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα στην ενδοχώρα και του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι που έκαναν και την έγγραφη καταγγελία. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL