Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.8°C25.8°C
3 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.5°C23.8°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.8°C22.1°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
23 °C
21.5°C23.8°C
4 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.1°C24.1°C
2 BF 43%
Ποινή φυλάκισης 4 ετών σε γονέα μαθητή που χτύπησε δασκάλα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ποινή φυλάκισης 4 ετών σε γονέα μαθητή που χτύπησε δασκάλα

Έξω από το δικαστικό μέγαρο Χανίων όπου εκδικάστηκε η υπόθεση με την διαδικασία του αυτοφώρου, είχαν συγκεντρωθεί πολλοί εκπαιδευτικοί και γονείς, ενώ την υπεράσπιση του καταδικασθέντα ανέλαβε δικηγόρος που όρισε το δικαστήριο.

  Ο δράστης κάθισε στο εδώλιο αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, φθορά ξένης περιουσίας, απειλή και εξύβριση κατά της δασκάλας, ενδοοικογενειακή απειλή κατά της συζύγου του καθώς και αυτής της παραβίασης δικαστικής απόφασης ασφαλιστικών μέτρων, με την οποία δεν του επιτρεπόταν να συναντά το παιδί του.

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος ο κατηγορούμενος για τις πέντε πρώτες κατηγορίες και να αθωωθεί μόνο για την παραβίαση της δικαστικής απόφασης.

Καταπέλτης η Εισαγγελέας

Καταπέλτης η Εισαγγελέας σε βάρος του Α.Π. ο οποίος κατηγορείται ότι χτύπησε εκπαιδευτικό του 14ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων. Πρότεινε την ενοχή για σωματική βλάβη, για απειλή, για εξύβριση, για φθορά περιουσίας, για ενδοικογενειακή απειλή.

Πρόσθεσε ότι όλες οι πράξεις του φαίνεται πως είχαν δόλο και ήταν απαξιωτικές ακόμη και προς το λειτούργημα του εκπαιδευτικου. Επανέλαβε δε την πρόταση της για ενοχή.

Τι προηγήθηκε

Δολοφονική επίθεση! Έτσι χαρακτήρισε η πρώην σύζυγος του Α.Π. τα όσα συνέβησαν στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, με την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε η δασκάλα από τον μαινόμενο πατέρα την περασμένη Παρασκευή.

Μαλιστα, αρκετές φορές ο κατηγορούμενος διέκοψε την διαδικασία, κάνοντας λόγο για σκευωρία σε βάρος του, αναγκάζοντας την Εισαγγελέα να του απευθυνθεί και να του θυμίσει ότι βρίσκεται σε δικαστήριο!

Συγκλονιστικά όσα είπε η δασκάλα

Είμαι υπεύθυνη του ολοήμερου. Πέντε λεπτά πριν χτυπήσει το κουδούνι, λόγω βροχής και για να διευκολύνω τους γονείς, ξεκλείδωσα την καγκελόπορτα. Είδα τον κατηγορούμενο να συνομιλεί με τη γυναίκα του και τα τρία του παιδιά, σε έντονο υφος. Τον γνωρίζω όπως όλους τους γονείς, φυσιογνωμικά, ως πατέρας μαθητών μας.

Γνώριζα ότι υπάρχει δικαστική απαγόρευση για να μην παίρνει τα παιδιά από το σχολείο, αλλά και να μην πλησιάζει στο σχολείο. Διαπληκτιζόταν με την μητέρα και παρακάλεσα να πάνε λίγο παραπέρα γιατί εμπόδιζαν την είσοδο. Όπως έσκυψα να ενεργοποιήσω το κινητό μου, που ήταν κλειστό λόγω σχολείου, μου έριξε την πρώτη μπουνιά!

Του είπα… «Εμένα δέρνεις;»… Και συνέχισε να με δέρνει και να με χτυπάει. Με έσυρε από τα μαλλιά, με έβριζε χυδαία…

Κάποιος άλλος γονέας προσπάθησε να τον εμποδίσει. Ήταν μπροστά γονείς και παιδιά… Βρήκα την ευκαιρία να φύγω, μου έπεσαν τα πράγματα… Πήδηξε μέσα στην αυλή, έτρεχα αιμόφυρτη… Μπροστά ήταν και άλλα παιδάκια, ούρλιαζαν και έκλαιγαν! Κλειδωθήκαμε στο κτίριο και περιμέναμε την αστυνομία…

Μου έλεγε… Θα σε σκοτώσω όπου σε βρω, θα σε γ….. παλιοπ…. Πώς θα γυρίσω στο σχολείο; Πώς θα σταθώ απέναντι στους μαθητές, όταν θα αισθάνομαι το φόβο και την απειλή;

Έχω σπασμένη μύτη, ραγισμένο κόκκαλο πάνω από το μάτι, κακώσεις στο δεξί γόνατο, πολλά χτυπήματα από κλωτσιές, αλλά αυτό που δεν φαίνεται είναι το ψυχολογικό. Φοβάμαι για τη ζωή μου!

Σε αυτό το σημείο κι ενώ η δασκάλα αναφερόταν στον αγώνα ζωής που έχει δώσει, υπήρξε έντονη συγκινησιακή φόρτιση. Μάλιστα, ανέφερε ότι λόγω ενός πρόσφατου χειρουργείου φοβήθηκε ότι θα υπήρχε σοβαρό πρόβλημα από τις κλωτσιές που δέχθηκε στην κοιλιά.

Η πρόθεση του ήταν να με σκοτώσει… Κινδύνευε η ζωή μου!

Έχουν δημιουργηθεί και στο παρελθόν επεισόδια και με συναδέλφους και με γονείς. Το αίσθημα της ασφάλειας διαταράσσεται στο σχολείο με όλα αυτά.

Τι είπε η πρώην σύζυγος

Πήγα στο σχολείο να πάρω τα παιδιά. Ο κύριος ήταν ήδη εκεί και μιλούσε με τα δύο μας παιδιά στο δημοτικό. Όταν πήγα έξω, κρατώντας και το τρίτο από το νηπιαγωγείο, είδα τη δασκάλα να του λέει ότι δε μπορεί να πάρει τα παιδιά.

Στάθηκε μπροστά μου και ζήτησε να πάρει τα παιδιά. Δεν δέχθηκε ότι του είπα, αγρίεψε και με απείλησε. Είπα ότι θα καλέσω την αστυνομία. Είδε τη δασκάλα ότι κρατούσε το κινητό και της επιτέθηκε.

Ξεκίνησε να την χτυπάει άγρια, την έσυρε από τα μαλλιά, ζητούσε βοήθεια η γυναίκα. Είχαμε σοκαριστεί όλοι και τα παιδάκια έκλαιγαν. Ευτυχώς βρέθηκε ένας πατέρας και τον εμπόδισε. Έτσι μπορέσαμε να τρέξουμε και να κλειδωθούμε στο σχολείο… Δεν ήταν απλός ξυλοδαρμός, ήταν δολοφονική επίθεση. Αν δεν βρισκόταν ο άλλος γονιός η δασκάλα θα ήταν το λιγότερο ανάπηρη!

Στα δύο παιδιά που ήταν έξω φώναξε… «Δεν έχετε πλέον πατέρα». Τα παιδιά μου τα έχασαν! Εξαφανίστηκαν και επέστρεψαν… «χαμένα» σε μια θεία τους αρκετή ώρα αργότερα!

Σε εμένα έχει επιτεθεί τουλάχιστον τριάντα φορές και έχω καταγγείλει πάνω από τις μισές. Τα ίδια έχει κάνει και με άλλο κόσμο…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL