Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ. Μυλόπουλος: Διάψευση του πρωθυπουργού η νέα επιστολή της ΑΚΤΩΡ

ICON

«Τι είναι προτιμότερο η Θεσσαλονίκη να έχει μετρό το 2021-2 ή το 2024-5 και αν;»

H επιστολή της «ΑΚΤΩΡ» προς την Αττικό Μετρό διαψεύδει τον πρωθυπουργό που χωρίς μελέτη, χρονοδιάγραμμα, τεχνική μελέτη και εισήγηση επιστημονικού φορέα ανακοίνωσε παράδοση του μετρό το 2023 δηλώνει ο πρώην πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γ.Μυλόπουλος μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο και στην εκπομπή «Ορθά-Κοφτά» με τον Απόστολο Λυκεσά.

«Οι επιστολές γράφονται για να ζητήσει ο ανάδοχος αποζημιώσεις» σημείωσε μεταξύ άλλων τονίζοντας πως η τελευταία επιστολή αποτελεί ταυτόχρονα διάψευση της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη και της νέας διοίκησης της Αττικό Μετρό που προφασίζεται ότι δεν υπάρχει λύση για τα αρχαία.

«Ο εργολάβος αποδέχεται ότι υπάρχει λύση in situ παραμονής των αρχαίων και δίνει χρονοδιάγραμμα. Απαντά στη κυβέρνηση και την προσγειώνει στην πραγματικότητα καταρρίπτοντας την επιχειρηματολογία της ότι δεν υπάρχει λύση in situ» δήλωσε ο κ.Μυλόπουλος.

«Η επιστολή διαψεύδει ακόμη τη κυβέρνηση που λέει ότι δεν μπορεί να παραδώσει κάποιους σταθμούς πριν και κάποιους μετά, οπότε πάμε στο 2023. Ο ΑΚΤΩΡ λέει ότι οι 12 στους 13 σταθμούς αν τα αρχαία μείνουν στη θέση τους παραδίδονται το 2022, και το σύνολο του έργου, η Βενιζέλου είτε με απόσπαση είτε χωρίς το 2025» πρόσθεσε και διερωτήθηκε: «Τι είναι προτιμότερο η Θεσσαλονίκη να έχει μετρό το 2021-2 ή το 2024-5 και αν;»

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις