Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Έ.Αχτσιόγλου: Η Τράπεζα Πειραιώς να εγκαταλείψει κάθε εκβιαστική πρακτική σε βάρος των εργαζομένων της
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έ.Αχτσιόγλου: Η Τράπεζα Πειραιώς να εγκαταλείψει κάθε εκβιαστική πρακτική σε βάρος των εργαζομένων της

«Η Τράπεζα Πειραιώς οφείλει να τηρήσει τη συμφωνία στην οποία έχει δεσμευτεί και να εγκαταλείψει κάθε εκβιαστική πρακτική σε βάρος των εργαζομένων», τόνισε η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο  του Συλλόγου Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της εν λόγω τράπεζας.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων η Τράπεζα Πειραιώς, σε αντίθεση με τη συμφωνία που η ίδια είχε συνάψει μαζί τους, αντιμετωπίζει εκδικητικά και εκβιαστικά όσους υπαλλήλους της δεν δέχτηκαν να μεταφερθούν στη νέα εταιρεία διαχείρισης κόκκινων δανείων, αν και η μετάβαση σε αυτή είχε συμφωνηθεί να είναι μόνο εθελοντική και όσοι αρνούνταν θα συνέχιζαν να εργάζονται στην τράπεζα.

Ωστόσο, 350 υπάλληλοι που δεν δέχτηκαν να μεταφερθούν βρέθηκαν σε αναγκαστική άδεια μετ’ αποδοχών και σε κατάσταση αβεβαιότητας για το εργασιακό τους μέλλον.

Τέλος η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι επίσης, ότι «το υπουργείο Εργασίας οφείλει να εγγυηθεί τα δικαιώματα των εργαζομένων και να τους προστατέψει από κάθε καταχρηστική ενέργεια εις βάρος τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL