Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.1°C20.7°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.0°C22.1°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.5°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.3°C21.8°C
3 BF 32%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.9°C21.2°C
2 BF 63%
Τρεις νεκροί από τη συντριβή ελικοπτέρου στον Πόρο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τρεις νεκροί από τη συντριβή ελικοπτέρου στον Πόρο

Νεκροί ανασύρθηκαν οι δύο ρωσικής καταγωγής επιβαίνοντες και ο Έλληνας χειριστής του ελικοπτέρου, που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του διαύλου Πόρου - Γαλατά, από κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

Συνεχίζονται οι έρευνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΜΠΕ, κατά πάσα πιθανότητα το ελικόπτερο ακούμπησε σε καλώδια της ΔΕΗ και στη συνέχεια έπεσε στη θάλασσα.

Στις έρευνες συμμετέχουν έξι πλωτά του Λιμενικού, έξι ιδιωτικά σκάφη, τρεις λάντζες, δύτες της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών και ελικόπτερο Super Puma.

Σημειώνεται ότι το ελικόπτερο είχε υποβάλει σχέδιο πτήσης από το «Ελ.Βενιζέλος» προς Γαλατά, ωστόσο κάποια στιγμή χάθηκε από την προσέγγιση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Επίσης, σε συνεννόηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας με το θάλαμο επιχειρήσεων του αρχηγείου του Λιμενικού, υπάρχει έγκριση μετακίνησης της ατράκτου «προκειμένου να μη δημιουργεί κίνδυνο για τη θαλάσσια ναυσιπλοΐα αλλά και να εξεταστεί από ειδικούς εμπειρογνώμονες».

ΔΕΔΔΗΕ: Τις πρωινές ώρες η πλήρης αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στον Πόρο

«Οι ζημιές στην εναέρια γραμμή που τροφοδοτεί τον Πόρο από το Γαλατά είναι εκτεταμένες και η πλήρης αποκατάστασή τους αναμένεται αύριο, τις πρωινές ώρες, καθώς οι εργασίες των συνεργείων του θα συνεχιστούν πυρετωδώς καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας», ενημερώνει ο ΔΕΔΔΗΕ, και επισημαίνει πως με τη συνδρομή του Στρατού, καταβάλλονται αυτή την ώρα προσπάθειες για να ηλεκτροδοτηθούν με γεννήτριες χαμηλής τάσης κρίσιμες υποδομές του Πόρου.

Ταυτόχρονα, όπως γίνεται γνωστό με την ίδια ανακοίνωση, τα ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη που μεταφέρονται στο νησί, αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία τις πρώτες πρωινές ώρες και να καλύψουν ένα σημαντικό μέρος από τα φορτία του νησιού.

ΥΠΑ - Το σχέδιο πτήσης του ελικοπτέρου

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ενημερώνει ότι ελικόπτερο τύπου Agusta A109 με κατατεθειμένο σχέδιο πτήσης, προερχόμενο από Κρανίδι με προορισμό το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και με ενδιάμεση στάση την περιοχή του Γαλατά για να παραλάβει δύο (2) επιβάτες έχασε την επαφή του με τον Πύργο Έλεγχου Αθηνών και άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρχές για τον εντοπισμό του.

Συγκεκριμένα στις 15:32 τοπική ώρα ο πιλότος του ελικοπτέρου επικοινώνησε με την προσέγγιση Αθηνών και ανακοίνωσε ότι σε μερικά λεπτά αναχωρεί από Γαλατά, μετά από αυτή την συνομιλία χάθηκε η οποιαδήποτε επικοινωνία με το κέντρο.

Η ΥΠΑ από την στιγμή που δεν είχε επικοινωνία με το πτητικό μέσο ενημέρωσε το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης καθώς και την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων δίνοντας το τελευταίο στίγμα του ελικοπτέρου για να προχωρήσουν τις διαδικασίες έρευνας και διάσωσης των επιβαινόντων.

Το πολιτικό ελικόπτερο ανήκει στην εταιρεία ifly η όποια εδρεύει στην Πάχη Μεγάρων. Η Υπηρεσία μας θα αναμένει τα αποτελέσματα από την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων.

Για το αεροπορικό δυστύχημα εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των επιβαινόντων και του πιλότου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL