Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.3°C15.9°C
2 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
13 °C
10.8°C14.4°C
5 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
4 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.9°C18.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Αυτοακύρωση για τη "γαλάζια" στάση στο Μάτι!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αυτοακύρωση για τη "γαλάζια" στάση στο Μάτι!

Θεαματική στροφή στη στάση της Ν.Δ. έναντι της πολύνεκρης τραγωδίας στο Μάτι συνιστά η τοποθέτηση στη θέση του νέου γενικού γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη του Κωνσταντίνου Τσουβάλα! Ως αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. είχε συγκεντρώσει τα "γαλάζια" πυρά, καθώς -στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που είχαν παραχωρήσει οι τότε υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και Επικρατείας Δημήτρη Τζανακόπουλος- είχε δηλώσει "υπερήφανος για τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν εξαιρετική και αποτελεσματική δουλειά σε πολύ κρίσιμους οριακούς χρόνους».

Τότε η Ν.Δ. είχε σπεύσει να εκδώσει ανακοίνωση που ανέφερε ότι «η θλιβερή παράσταση απόσεισης κάθε ευθύνης που έστησε απόψε η κυβέρνηση -με τη συνδρομή δυστυχώς και των υπηρεσιακών παραγόντων που έχει επιλέξει ως επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας- προκαλεί μόνο οργή. Aνίκανους πολιτικούς γνώρισε και άλλη φορά η χώρα. Αλλά με το θράσος να δηλώνουν ακόμη και υπερήφανοι ύστερα από μια πρωτόγνωρη εθνική τραγωδία, ποτέ».

Ο Κ. Τσουβάλας "καρατομήθηκε" από τη θέση του στις 5 Αυγούστου 2018. Στις 10 Ιουλίου συγκαταλεγόταν ανάμεσα στους 37 ανώτερους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. που έστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης ζητώντας από τη νέα κυβέρνηση να τους επανακρίνει. Η κυβέρνηση και η Ν.Δ. δέχονται επιθέσεις από δεξιόστροφα sites μετά τη συγκεκριμένη επιλογή, που αποτελεί άλλη μία "γαλάζια" κυβίστηση.

Μαυρωτάς: "Εξακολουθώ να είμαι Ποτάμι"!

“Δεν είμαι μέλος της Ν.Δ. Εξακολουθώ να είμαι στο Ποτάμι. Ανέλαβα αυτό το πόστο, που το ξέρω, μετά από πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη” δήλωσε χθες το βράδυ (Νews 247) ο προερχόμενος από το Ποτάμι Γιώργος Μαυρωτάς, που αναλαμβάνει γενικός γραμματέας Αθλητισμού. Σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία ο ίδιος υπερψήφισε, περιορίστηκε να σημειώσει ότι “τώρα είναι διαφορετικό το κλίμα στη Ν.Δ., που δεν είναι πλέον στην αντιπολίτευση και το κλίμα δεν είναι προεκλογικό”.

O αντιπρόεδρος του Ποταμιού χθες με άρθρο του στα "Νέα" προανήγγειλε ότι "το Ποτάμι από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει μια προσπάθεια ανασύνταξης στο προοδευτικό, φιλελεύθερο μεταρρυθμιστικό Κέντρο", εκτιμώντας ότι "ο συγχρωτισμός στην κυβερνητική πλέον Ν.Δ. φιλελεύθερων και συντηρητικών δυνάμεων, κεντρώων και δεξιών δεν θα είναι κάτι εύκολο και ανέφελο όταν θα λείψει η συγκολλητική ουσία του 'Να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ'"!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL