Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΤΙΡΑ / Τα Πάθη της κ. Αγαθής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΤΙΡΑ / Τα Πάθη της κ. Αγαθής

Τα πέπλα της νυκτός είχαν ήδη πέσει. Η κ. Αγαθή Αρχιδιάδου ήταν ξαπλωμένη στο κρεβάτι με τη νυχτικιά, τα πόδια ανοιχτά και τα χέρια πάνω στην τουρλωμένη της κοιλιά. Ήταν οι μέρες της να γεννήσει τον Μπέμπη και φοβόταν μη σπάσουν τα νερά πριν επιστρέψει στο σπίτι ο σύζυγός της. Σαν καλή νοικοκυρά, είχε ήδη ετοιμάσει το δείπνο. Παρακολουθούσε τώρα στη ΝΕΡΙΤ το επεισόδιο μιας σειράς, όμως ο νους της έτρεχε στα άλλα δύο της μωρά, που τα είχε στείλει στη μητέρα της να τα φροντίζει ώσπου να γεννήσει το τρίτο.

Στόχος του κ. Αρχιδιάδη ήταν να αποκτήσουν τουλάχιστον έξη παιδιά, δεδομένου ότι είχε ήδη εισπράξει από τον γενναιόδωρο Πρωθυπουργό της χώρας 4.000 ευρώ. «Μισή ντουζίνα ισούται με 12.000 ευρώ», είχε πει στην κ. Αγαθή, η οποία είχε εγκαταλείψει τη δουλειά της και, προκειμένου να τα βγάζουν πέρα, δούλευε τώρα στο σπίτι φασόν.

Η κ. Αγαθή, πολλές φορές παρομοίαζε στη σκέψη της τον εαυτό της με εκείνες τις κότες, που έβλεπε στην τηλεόραση να γεννούν στα εργοστάσια αβέρτα αυγά, και τα μωρά της σαν τα μιλιούνια κοτοπουλάκια που τρέφονταν στη σειρά σε κινούμενους διαδρόμους. Ο σύζυγός της, ωστόσο, δεν έμενε με τίποτα ευχαριστημένος. «Η προσφορά σου δεν ανταποκρίνεται στη ζήτηση, ώστε να λυθεί μια ώρα αρχύτερα το δημογραφικό πρόβλημα της Χώρας μας», της έλεγε κάθε φορά που γεννούσε. «Κοίτα την κ. Κωτάκη που έκανε δίδυμα και την κ. Κλώσσα που έκανε τετράδυμα. Εσύ, πού!»

Ακριβώς τη στιγμή που άκουσε το κλειδί στην πόρτα, έσπασαν τα νερά. «Τρέχα, γεννάω», φώναξε με αγωνία. Άρον, άρον, ο κ. Αρχιδιάδης την έβαλε σ’ ένα ταξί και φτάσανε στο Νοσοκομείο. Η κ. Αρετή πέθαινε στους πόνους. Ωστόσο, πριν γίνει η εισαγωγή, ο σύζυγός της έπρεπε να συμπληρώσει κάτι χαρτιά και να καταθέσει 500 ευρώ για τα έξοδα της γέννας. «Εάν χρειαστεί καισαρική, θα πληρώσετε άλλα 500 ευρώ», του είπε η ταμίας. Ο Πρωθυπουργός δεν τα είχε υπολογίσει αυτά, άσε που ο μαιευτήρας ζητούσε και φακελάκι!

Η κ. Αγαθή γέννησε ομαλά. Είχε τώρα επιστρέψει στο σπίτι, ήταν όμως στεναχωρημένη, γιατί δεν κατέβαζε πολύ γάλα κι ο Μπέμπης γκρίνιαζε συνέχεια. «Δεν ξέρω τι θα κάνεις, αλλά μπιμπερό και τέτοια δεν έχει. Δεν βγαίνουν τα έξοδα», της είπε ο σύζυγος. «Και τι θα γίνει; Θα πεθάνει το παιδί απ’ την πείνα;» του είπε. «Περίμενε να πάρω πρώτα τα 2.000 ευρώ και μετά ας πεθάνει!» απάντησε ο κ. Αρχιδιάδης και πήγε να συναντήσει τους φίλους του στο καφενείο. Εκεί, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την παραγωγή τέκνων:

-«Δεν συμφέρει, δεν φτάνουν τα λεφτά», είπε ο κ. Αρχιδιάδης.

-«Πρέπει να απαιτήσουμε το ποσό για τα έξοδα της γέννας και τη διατροφή του απιδιού,», είπε ο κ. Αρχιδιάκος.

-«Προτείνω την άμεση κήρυξη απεργίας», είπε αποφασιστικά ο κ. Νιαρχίδης, «Θα φωνάζουμε έξω από τη Βουλή: Δεν πηδώ, δεν γ..ώ, αν δεν μου δώσεις 5.000 ευρώ!». Όλοι συμφώνησαν.

Έτσι γεννήθηκε εν Ελλάδι το πρώτο, παγκοσμίως γνωστό Σωματείο Ελλήνων παραγωγών Τέκνων. Η Κυβέρνηση, ωστόσο, όχι μόνο απέρριψε τα αιτήματα του Σωματείου, αλλά απέσυρε και το μπόνους των 2.000 ευρώ. Στις εκλογές του 2023 ο κ. Αρχιδιάδης έριξε μαύρο, ενώ η κ. Αρχιδιάδη απείχε τόσο από τις εκλογές όσο και από το σεξ.

ΤΖΙΝΑ ΠΟΛΙΤΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL