Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σύντομα

  Αντίο μπαρμπα - Νίκο Σκαλτσά Πλήρης ημερών ο μπαρμπα - Νίκος Σκαλτσάς, από τους τελευταίους επιζώντες του μπλόκου του Δουργουτίου, έφυγε από τη ζωή στα 93 του χρόνια και κηδεύεται σήμερα, στις 5 το...

 

Αντίο μπαρμπα - Νίκο Σκαλτσά

Πλήρης ημερών ο μπαρμπα - Νίκος Σκαλτσάς, από τους τελευταίους επιζώντες του μπλόκου του Δουργουτίου, έφυγε από τη ζωή στα 93 του χρόνια και κηδεύεται σήμερα, στις 5 το απόγευμα, στο Νεκροταφείο Δάφνης. Δεκαεφτάχρονο παιδί συνελήφθη από τα στρατεύματα των ναζί στο μπλόκο και μεταφέρθηκε στο στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας του Χέλφινγκεν, μαζί με περίπου 700 άλλους Έλληνες και Αρμένιους, και έζησε τη φρίκη του στρατοπέδου από το οποίο ελευθερώθηκε λίγο πριν το τέλος του πολέμου. "Το Χέλφινγκεν ήταν κολαστήριο" μας έλεγε πέρσι τέτοιον καιρό περίπου, μιλώντας για τη σκληρή εμπειρία του. Ο ίδιος όμως παρά την ταλαιπωρία και τη σκληρότητα των δεσμοτών του, δεν μισούσε. "Μπορεί να μη θέλω να κρατάω το μίσος μέσα μου, αλλά αυτά δεν πρέπει να ξεχαστούν. Πρέπει να τα μάθουν οι νεότερες γενιές" έλεγε καθώς αφηγούνταν. Ωστόσο, ο μπαρμπα - Νίκος έφυγε ικανοποιημένος, αφού τα τελευταία χρόνια της ζωής του τιμήθηκε στη Γερμανία, κυρίως όμως μοιράστηκε με νέους ανθρώπους τις εμπειρίες του από όσα έζησε στο κολαστήριο των ναζί.

Σε ΦΕΚ η προκήρυξη του διαγωνισμού για καλλιτεχνικό διευθυντή στο ΕΜΣΤ

Τον δρόμο της έχει πάρει η προκήρυξη του διαγωνισμού για την κάλυψη της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης μετά τη δημοσίευσή της στο ΦΕΚ της 7ης Ιουνίου. Το υπουργείο Πολιτισμού, όπως ανακοινώνει, "κινήθηκε εντός του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου όσον αφορά τις προθεσμίες, καθώς οι εν λόγω προσκλήσεις ενδιαφέροντος δρομολογήθηκαν και δημοσιεύθηκαν πριν από την προκήρυξη των εθνικών εκλογών". Υπενθυμίζεται δε ότι οι αντίστοιχες προκηρύξεις προχώρησαν και ολοκληρώθηκαν σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της υπουργού να μην προβεί σε κανέναν διορισμό των επικεφαλής των μεγάλων πολιτιστικών οργανισμών αλλά να γίνονται προκηρύξεις, ως αποφασιστικό βήμα εκδημοκρατισμού, διαφάνειας, αξιοκρατίας και ανανέωσης της λειτουργίας των εποπτευόμενων φορέων του ΥΠΠΟΑ.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Σκιτζήδες

Ακόμα κι ένας άνθρωπος που δεν σκαμπάζει από νομικά μπορεί να καταλάβει πόσο σκιτζήδικο είναι το πόρισμα που κατέθεσε χθες η Ν.Δ. στην Εξεταστική Επιτροπή για τον Παπαγγελόπουλο.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις