Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Σύντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα

Τρία βραβεία για το "Ussak" στο Λονδίνο

Τρία βραβεία απέσπασε η ταινία "Ussak" του Κυριάκου Κατζουράκη στα δύο φεστιβάλ του Λονδίνου Cosmocinema Festival. Πρόκειται για τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας και Σεναρίου και Καλύτερου Ηθοποιού για την Κάτια Γέρου.
 

Για τον Δ. Τριανταφυλλόπουλο

Αφιερωματικός, διπλός, τιμητικός τόμος στο έργο του καθηγητή Βυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου, με αφορμή τη συμπλήρωση των εβδομήντα πέντε χρόνων του, που εξέδωσε το Συμβούλιο της Εταιρείας Κυπριακών Σπουδών, παρουσιάζεται αύριο, στις 7 μ.μ., σε εορταστική εκδήλωση στο Βυζαντινό Μουσείο.

Έναρξη του Φεστιβάλ Αθηνών

Με δύο παραστάσεις κάνει εκκίνηση αυτήν την εβδομάδα το Φεστιβάλ Αθηνών. Μεθαύριο Πέμπτη οι C. for Circus παρουσιάζουν τις «Μεταμορφώσεις» του Οβίδιου στον Χώρο Ε και την Παρασκευή στον Χώρο Δ ο Θάνος Σαμαράς σκηνοθετεί τον «Χρύσιππο» του Δημήτρη Δημητριάδη που θεωρείται από πολλούς υπόδειγμα της ελληνικής queer γραφής.

Ξενάγηση στην έκθεση Ζογγολόπουλου στο ΚΠΙΣΝ

Ξενάγηση στην έκθεση Ζογγολόπουλου στο ΚΠΙΣΝ πραγματοποιείται από τον γενικό διευθυντή του ομώνυμου Ιδρύματος Άγγελο Μωρέτη, την Παρασκευή 31.5, στις 7 μ.μ.

«Αρχιτεκτονικές ματιές στην πόλη»

Διαδρομή στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας διοργανώνει το Σάββατο, από τις 10 π.μ. έως τις 11.30 π.μ., το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς με σημείο συνάντησης το κεντρικό κτήριό του, στην Πλάκα, Αγγέλου Γέροντα 6 και στο πλαίσιο της θεματικής δράσης "Αρχιτεκτονικές ματιές στην πόλη". Ξεναγός είναι η ιστορικός Λίλα Πατσιάδου. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, με απαραίτητη προσυνεννόηση. Ώρα προσέλευσης: 9.45 - 9.55 π.μ.

Εργαστήριο με τον Ντόναλντ Κιτ του Odin Teatret

Sticks & Stones – a Process in Search of Hidden Meanings είναι ο τίτλος του εργαστηρίου που παραδίδει από 30 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου ο Ντόναλντ Κιτ του θρυλικού Odin Teatret του Εουτζένιο Μπάρμπα στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα στον Κεραμεικό. Για τη δήλωση συμμετοχής έως και τις 2 Ιουνίου είναι απαραίτητη η αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος με θέμα «Hidden Meanings - Ονοματεπώνυμο» και η επισύναψη βιογραφικού σημειώματος στο e-mail [email protected].

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL