Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Σύντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα

Ευρωεκλογές 2019: Ποια Ευρώπη;

Εκδήλωση με θέμα “Ευρωεκλογές 2019: Ποια Ευρώπη;” διοργανώνει αύριο στις 6 μ.μ. στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς. Θα μιλήσουν οι Κώστας Δουζίνας, Στέλλα Θεοδωράκη, Γιώργος Καπόπουλος, Μαρία Κομνηνού και Μιχάλης Σπουρδαλάκης. Ιερά Οδός 48 και Μ. Αλεξάνδρου 134-136.

Πέθανε ο ιδιοκτήτης του μπαρ Au Revoir

Ένα θρυλικό μπαρ και από τα παλαιότερα της Αθήνας, το Au Revoir της οδού Πατησίων, έχασε χθες τον έναν από τους ιδιοκτήτες και συνιδρυτές του, τον Θόδωρο Σ. Παπαθεοδώρου. Δημιούργημα των αδελφών Θόδωρου και Λύσανδρου Παπαθεοδώρου και κατασκευή του αρχιτέκτονα Αριστομένη Προβελέγγιου, το Au Revoir αγαπήθηκε πολύ και έγινε στέκι απο γνωστούς και δημοφιλείς καλλιτέχνες και διανοούμενους. Σήμερα θα παραμείνει κλειστό αποδίδοντας, όπως ανακοινώθηκε, την ελάχιστη τιμή στον εμπνευστή και δημιουργό του, που έφυγε πλήρης ημερών "αλλά θα βρίσκεται πάντοτε στην παρέα μας"!

Η βιολονίστα Άννε - Ζοφί Μούτερ στο Μέγαρο

Σπουδαία βιολονίστα, η Άννε - Ζοφί Μούτερ εμφανίζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τη Δευτέρα 20 Μαΐου, με την προπώληση των εισιτηρίων να αρχίζει σήμερα. Πλαισιωμένη από ορχήστρα δωματίου με κορυφαίους μουσικούς της Φιλαρμονικής της Βιέννης και του Βερολίνου, η Μούτερ θα παρουσιάσει στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα αποκλειστικά με έργα Μότσαρτ. Η μεγάλη σολίστ θα ερμηνεύσει το δεύτερο, τρίτο και πέμπτο κοντσέρτο για βιολί του Μότσαρτ καθώς και την πρώτη συμφωνία του.

Εορτασμός του Συνδέσμου Μπάιρον

Επίσημος εορτασμός σήμερα του Συνδέσμου Μπάιρον με δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών στις 10 π.μ. και ομιλία της Ελισάβετ Γράψα, διδάκτορος Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης και αντιπροέδρου του Συνδέσμου. Θα ακολουθήσουν καταθέσεις στεφάνων στον Άγνωστο Στρατιώτη από την κυβέρνηση, τη Βουλή, τον Δήμο Αθηναίων, την Περιφέρεια Αττικής, τον Δήμο Βύρωνα και τον Σύνδεσμο Μπάιρον για τον Φιλελληνισμό και τον Πολιτισμό. Ο φετινός εορτασμός του Συνδέσμου έχει κεντρικό θέμα «Μπάιρον εναντίον εθνικού διχασμού των Ελλήνων».

Διάλεξη

Διάλεξη με θέμα "Ρωμιοσύνη 1923-1965: από την ανασυγκρότηση στον ξεριζωμό" πραγματοποιείται απόψε στις 6.30 μ.μ. από τον Αλέξη Αλεξανδρή στο βιβλιοπωλείο "Ο Πολίτης", Μαυρομιχάλη και Καλλιδρομίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL