Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.4°C22.4°C
3 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C22.0°C
1 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 37%
Σύντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα

Δωρεάν εισιτήρια για ανέργους

Συνθέσεις σπουδαίων μουσουργών και βιρτουόζων του εκκλησιαστικού οργάνου, αλλά και ευφάνταστες μεταγραφές έργων που παρουσιάζει ο διεθνώς αναγνωρισμένος Νορβηγός οργανίστας Μπγιορν Άντορ Ντράγκε μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν πεντακόσιοι άνεργοι την Παρασκευή 19 Απριλίου στις 8.30 μ.μ. στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης στο πλαίσιο του κύκλου Adagio - Μουσικές για τις ημέρες του Πάσχα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Οι προσκλήσεις θα παραλαμβάνονται με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας από τα εκδοτήρια εισιτηρίων καθημερινά 9 π.μ. - 6 μ.μ.

Νυχτερινές εξομολογήσεις

Δύο παλιοί γνώριμοι, ο καταξιωμένος ακορντεονίστας και συνθέτης Χρήστος Ζερμπίνος και ο Μίλτος Λογιάδης, με την ιδιότητα του πιανίστα, συναντώνται απόψε στις 8.30 μ.μ. στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών σε μια βραδιά πλημμυρισμένη από γνωστούς σκοπούς της δημοτικής μας μουσικής αλλά και από αγαπημένες μελωδίες τραγουδιών και συνθέσεων του Βασίλη Τσιτσάνη και του Μάνου Χατζιδάκι, προερχόμενες από τους δίσκους τους “Εαρινή ισημερία”, “Μικρές νυχτερινές προσευχές” και “Από τα πλήκτρα στην καρδιά”. Ο Μίκης Θεοδωράκης, αναφερόμενος στην “Εαρινή ισημερία”, ανέφερε πως “η προσπάθεια των δύο αυτών ερμηνευτών βοηθά να ξαναγυρίσουμε στις ρίζες της εθνικής μας μουσικής».

 

Τιμώντας τον Φώντα Λάδη

Παλιοί συμμαθητές και αγαπημένοι φίλοι του Φώντα Λάδη από τη Δράμα τιμούν απόψε στις 8 μ.μ. στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης τον σημαντικό ποιητή και συγγραφέα που πέρασε δυο χρόνια της εφηβείας του στη βορειοελλαδίτικη επαρχία. Στο αφιέρωμα προς τιμήν του θα ξεδιπλωθούν μνήμες, θα ακουστούν ανέκδοτα ποιήματά του και μουσικές εκτελέσεις έργων του από ντόπιους καλλιτέχνες.

Στο Μπρούκλιν ο Θοδωρής Γκόνης

Ομιλία με τίτλο «Οδυσσέας, ο ήρωας της καρτερίας, η τέχνη της επιβίωσης και ο νόστος», θα πραγματοποιήσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Φιλίππων και του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Θοδωρής Γκόνης ανήμερα της Πρωτομαγιάς, καλεσμένος του Brooklyn College της Νέας Υόρκης και έπειτα από πρόσκληση της Αμερικανίδας σκηνοθέτιδος Laura Tesman και των συναδέλφων της. Η ομιλία του αντλεί το θέμα της από το φετινό «Φεστιβάλ Φιλίππων 2019», το οποίο είναι αφιερωμένο στην "Οδύσσεια" του Ομήρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL