Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.1°C18.0°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.8°C14.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C15.5°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 76%
Σύντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα

Οι Γάλλοι σκηνοθέτες τιμούν τον Κάρπεντερ

Ένα από τα σημαντικότερα διεθνή κινηματογραφικά βραβεία, το Carrosse d’ Or, που απονέμεται μια φορά τον χρόνο από την Ένωση Γάλλων Σκηνοθετών, θα δοθεί φέτος στον Τζον Κάρπεντερ στο πλαίσιο του Δεκαπενθημέρου των Σκηνοθετών στο Φεστιβάλ των Καννών στις 15 Μαΐου. Πέρυσι το βραβείο είχε δοθεί στον Μάρτιν Σκορσέζε, ενώ ανάμεσα στους βραβευθέντες περιλαμβάνονται οι Ανιές Βαρντά, Αλέν Ρενέ, Άκι Καουρισμάκι, Κλιντ Ίστγουντ, Τζιμ Τζάρμους, Βέρνερ Χέρτσογκ. “Στο μήνυμά τους προς τον Κάρπεντερ, οι Γάλλοι σκηνοθέτες αναφέρουν μεταξύ άλλων: “Έχετε τη διορατικότητα του παρατηρητή, μια διαύγεια που μας φαίνεται ακόμα πιο αναγκαία σήμερα, τη στιγμή που ο καταναλωτισμός και ο πολιτικός διχασμός έχουν φτάσει σε φοβερή κορύφωση”.

Για αντικατάσταση βαλβίδας ο Τζάγκερ

Σε επέμβαση αντικατάστασης βαλβίδας στην καρδιά θα υποβληθεί μέσα στην εβδομάδα ο Μικ Τζάγκερ. Η επέμβαση θα γίνει στη Νέα Υόρκη, ενώ οι Ρόλινγκ Στόουνς ανέβαλαν την περιοδεία τους στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Ο 75χρονος μουσικός και τραγουδιστής αναμένεται να επιστρέψει στη σκηνή το καλοκαίρι. Ο ίδιος έγραψε στο Twitter πως λυπάται πολύ για όλους όσοι είχαν προμηθευτεί εισιτήρια. Συγγνώμη για την αναβολή της περιοδείας ζήτησαν και τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος, λέγοντας στους αγοραστές των εισιτηρίων να τα κρατήσουν, καθώς θα ισχύουν για νέες ημερομηνίες, οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Νεκρός ο ράπερ Νίπσι Χασλ

Ο 33χρονος Αμερικανός ράπερ και τραγουδοποιός Νίπσι Χασλ σκοτώθηκε σε ένοπλη συμπλοκή στο Λος Άντζελες, κατά την οποία δύο ακόμα άτομα τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με την αστυνομία δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον δράστη της επίθεσης. Σύμφωνα με τη σελίδα του στο Facebook, ο Χασλ ήταν «αφοσιωμένο μέλος» της συμμορίας του Λος Άντζελες «Rolling Sixty Crips», που δημιουργήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1970. Ήταν υποψήφιος για το καλύτερο ραπ άλμπουμ, με το «Victory Lap», στα φετινά βραβεία Grammy.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL