Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ανανέωση θητείας του Δ.Σ. και απαντήσεις για τον προϋπολογισμό

Αναγνωρίζοντας τη συμβολή του Δ.Σ. του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών κατά την κρίσιμη περίοδο της μετάβασής του στο Δημόσιο, το υπουργείο Πολιτισμού ανανεώνει τη θητεία του για επιπλέον τρία χρόνια, ταυτόχρονα όμως απαντά και στην ανακοίνωση των εργαζομένων στην οποία έθεταν ερωτήματα για τη μη έγκριση του φετινού προϋπολογισμού και τη μειωμένη επιχορήγηση σε σχέση και με άλλους εποπτευόμενους οργανισμούς.

"Ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου σήκωσαν από το 2016 το βάρος των οικονομικών και άλλων προβλημάτων του ΟΜΜΑ σε μια κρίσιμη για τη συνέχιση της πορείας του περίοδο" σημειώνει το υπουργείο, συμπληρώνοντας ότι "κατάφεραν να ανταπεξέλθουν επιτυχώς στις μεγάλες δυσκολίες και στη διαχείριση των οικονομικών ζητημάτων οδηγώντας τον οργανισμό στην κανονικότητα".

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει το υπουργείο, το Μέγαρο Μουσικής το 2015 έλαβε 2.850.000 ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ τώρα "λειτουργεί με σχεδόν διπλάσια χρηματοδότηση" που φτάνει τα 4.500.000 ευρώ. Παράλληλα, το 2017 ο ΟΜΜΑ έλαβε συνολική επιχορήγηση ύψους 112.786.110 ευρώ, η οποία συμπεριλάμβανε και τη διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που είχαν συσσωρευθεί στο παρελθόν. Τέλος, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, "το ΥΠΠΟΑ κρίνει ως σημαντική τη συνέχιση αυτής της προσπάθειας με την ανανέωση της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΜΜΑ και ευελπιστεί ότι ο Οργανισμός θα συνεχίσει να παίζει δραστήριο ρόλο στην καλλιτεχνική ζωή της πόλης".

Το Δ.Σ. του Μεγάρου απαρτίζουν οι Νίκος Θεοχαράκης, πρόεδρος, Ιωάννης Μαρίνος, αντιπρόεδρος, και μέλη οι Κωνσταντίνος Αιλιανός, Θεοδώρα Γιαννακάκη, Παναγιώτης Δημαράς, Σοφία Δημητρακοπούλου, Κατερίνα Κνήτου, Έλλη Παπαγρηγορίου, Ιωάννης Σακελλής, Μιχάλης Σπουρδαλάκης και Παρασκευή - Σάρρα Χριστοδουλοπούλου.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο