Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

Σήμερα Στο πλαίσιο των τακτικών εκδηλώσεων «Κλασικές Οινοποσίες» (όπερ σημαίνει ότι παρέχεται δωρεάν εκλεκτός οίνος!) το θαυμάσιο κουαρτέτο εγχόρδων L’ Anima παίζει στο πρώτο μέρος έργα Χάιντ και Δημήτρη Καμαρωτού και στο δεύτερο φιλοξενεί την συνθέτιδα και δεξιοτέχνιδα του ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια στο «Εράτειο Ωδείο» (Πατρόκλου 25, Βριλήσσια).

Ολοκληρώνοντας το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης ένα αφιέρωμα στον μέγιστο Αμερικανό συνθέτη George Gershwin με έργα του για σόλο πιάνο, ορχήστρα και πιάνο και τραγούδια για πιάνο και φωνή που θα εκτελέσουν οι σολίστ Αντώνης Ανισέγκος, Χαράλαμπος Αγγελόπουλος και Δημήτρης Θεοχάρης με την σύμπραξη της ερμηνεύτριας Κατερίνας Σισίννι και της ορχήστρας δωματίου Contra Tempo υπό την διεύθυνση του Παύλου Σεργίου στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ.

Κυριακή 13 Ιανουαρίου Στο πλαίσιο του κύκλου Jazz Chronicles του ΚΠΙΣΝ η πάντα ανήσυχη συνθέτιδα και πιανίστρια Τάνια Γιαννούλη με το πολύ ενδιαφέρον νέο project/σχήμα της, ένα τρίο που συναποτελείται από τους βιρτουόζους της τρομπέτας Ανδρέα Πολυζωγόπουλο και του ούτι Κυριάκο Ταπάκη, στον Φάρο και με ελεύθερη είσοδο.
Παρατείνονται μέχρι και την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου οι εμφανίσεις της Ελεωνόρας Ζουγανέλη στο «Hotel Έρμου».

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου Στο πλαίσιο του έτους Σκαλκώτα έργα του καταξιωμένου Ελληνοαμερικανού συνθέτη Γιώργου Τσοντάκη καθώς βέβαια και του ιδίου του Νίκου Σκαλκώτα από την Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών υπό την διεύθυνση του Νίκου Τσούχλου και με σολίστ στο βιολί τους Απόλλωνα Γραμματικόπουλο και Παναγιώτη Τζιώτη στο Μέγαρο Μουσικής.
Παρατείνονται, όπως και εκείνες κάθε Παρασκευή, οι εμφανίσεις της Αλκηστις Πρωτοψάλτη στο «Gazarte».

Τρίτη 15 Ιανουαρίου Η Big Band του δήμου Αθηναίων με προσκεκλημένη την Μαρίζα Ρίζου στο δημοτικό θέατρο «Ολύμπια – Μαρία Κάλλας».

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου Ο συνθέτης, πιανίστας, σαξοφωνίστας, κλαρινετίστας και ερμηνευτής Μιχάλης Πρεπόνης με την συνοδεία της τετραμελούς μπάντας του Λοξάτοι Πετεινοί (κιθάρα, βιολί, κοντραμπάσο και ντραμς) παρουσιάζει το νέο του CD σε ποίηση Νίκου Καρούζου «Η Νύχτα Με Συμφέρει» στο «Half Note Jazz Club».
Ο ντράμερ Στέφανος Χυτήρης μαζί με τον Βέλγο πιανίστα Bram De Looze και πάρα πολλή αυτοσχεδιαστική διάθεση στο «ΚΕΤ».
Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και οι Ευγενείς Αλήτες του συνεχίζουν την «Σχολική Εκδρομή» τους – με την σύμπραξη μάλιστα της χορωδίας του μουσικού σχολείου της πόλης – στην Πτολεμαΐδα.

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου Ενα αφιέρωμα στον μεγάλο Ιταλό συνθέτη Τζοακίνο Ροσίνι με αφορμή τα εκατόν πενήντα χρόνια από τον θάνατο του με αποσπάσματα από όπερες του από την μέτζο και πιανίστρια Μαρίτα Παπάριζου και τον πιανίστα Μάρκο Παντελίδη στο Ίδρυμα Θεοχαράκη.
Η νέα ερμηνεύτρια Αγγέλα Σιδηροπούλου με την συνοδεία τετραμελούς σχήματος (κιθάρα, keyboards, μπάσο και ντραμς) στο «Half Note Jazz Club».
Οι Markos Elektrik, δηλαδή το κουιντέτο (κιθάρα, keyboards, μπάσο και ντραμς συνοδεύουν την πολύ καλή ερμηνεύτρια Νεκταρήλια Τσομπάνογλου) που ασχολείται αποκλειστικά με rock επανεκτελέσεις ρεμπέτικων του μεγάλου Μάρκου Βαμβακάρη, στο «Six D.O.G.S».

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου Στο πλαίσιο του κύκλου Μάλερ η ΚΟΑ υπό την διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή της Στέφανου Τσιαλή και με σολίστ την σοπράνο Αλεξάντρα Στάινερ και την μέτζο Λίλι Παασικίβι παρουσιάζουν την Δεύτερη Συμφωνία («της Αναστάσεως») του μεγάλου συνθέτη στο Μέγαρο Μουσικής.
Μέχρι και την Δεύτερα 21 Ιανουαρίου ο Στέφανος Κορκολής μαζί με την εξαίρετη ερμηνεύτρια Σοφία Μαωουσάκη και άλλους τρεις μουσικούς στην κιθάρα/μπάσο, σαξόφωνο και ντραμς στο «Half Note Jazz Club».
Οι Αμερικανοί Morlocks, από τους πρωτοπόρους της αναβίωσης του garage ήχου, με support τους After Midnight Popular Music στο ιστορικό «Κύτταρο».
Και την επόμενη Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου, οι Ρία Ελληνίδου, Θάνος Ματζίλης και Νεκταρήλια Τσομπάνογλου με προσκεκλημένο τον Δημήτρη Μπάση ερμηνεύουν «τα πιο ωραία καϊκά» που επιμελείται η Λίνα Νικολακοπούλου στο «Άλσος».
Επίσης και την επόμενη Παρασευή ο Θοδωρής Κοτονιάς με την εξαμελή μπάντα του στο «Σφίγγα».
Και τις δύο επόμενες ημέρες, Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Ιανουαρίου, οι Χαϊνηδες και η χορευτική και ακροβατική ομάδα κι όμΩς κινείται παρουσιάζουν την δική τους εκδοχή για τον «Ερωτόκριτο» του Βιτσέντζου Κορνάρου στο θέατρο «Ροές».
Ο τραγουδοποιός, ερμηνευτής αλλά και σολίστ του βιολιού Παναγιώτης Λάμπουρας με την συνοδεία τριμελούς σχήματος (ούτι/κιθάρα, keyboards και μπάσο) στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου.
Η Κατερίνα Ντίνου με την συνοδεία τετραμελούς σχήματος (μπουζούκι, πιάνο, κιθάρα και ντραμς) στο Plus του «Σταυρός Του Νότου».

Θ. Μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL