Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.6°C22.5°C
3 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.7°C23.4°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
22 °C
20.0°C22.6°C
1 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.6°C22.8°C
5 BF 38%
ΛΑΡΙΣΑ
Ψιχάλες μικρής έντασης
25 °C
24.1°C24.9°C
0 BF 36%
Το παγκάκι είχε τη δική του ιστορία (ΛΑ, ΛΑ, ΛΑ...)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το παγκάκι είχε τη δική του ιστορία (ΛΑ, ΛΑ, ΛΑ...)

Ειλικρινά, δεν ξέρω αν υπάρχουν ελεύθερα παγκάκια στην Κυψέλη. Θα μου πεις, εκεί μένεις από τα μηδέν σου. Δεν έχεις δει διαφορά στα παγκάκια; Μισό. Αφού οι Έλληνες έγιναν σεισμολόγοι, πυροσβέστες, γεωπόνοι και, φυσικά, πρωθυπουργοί, ήρθε η ώρα να γίνουν και ειδικοί στην διαχείριση παγκακιών. Παγκακολόγος υπάρχει; Μπα...

Aφορμή η δήλωση που έκανε, αλλά δεν έκανε, αλλά δεν ήταν ακριβώς έτσι, αλλά αυτό εννοούσε, αλλά όχι τόσο, αλλά την έκανε πιο παλιά, αλλά βγήκε μέσα στην εβδομάδα, η ποιήτρια κυρία Δημουλά και υποστηρίχθηκε από το κοινοβουλευτικό κόμμα της Χρυσής Αυγής. Ευκαιρία λοιπόν να σας πω κι εγώ, ως γέννημα - θρέμμα Κυψελιώτης, για τα παγκάκια στην πλατεία Κυψέλης, στην πλατεία Αμερικής, στην Κολιάτσου και στα πέριξ. Τα εν λόγω λοιπόν παγκάκια, ανεξάρτητα αν κάποτε φιλοξενούσαν τα οπίσθια του περιώνυμου ρεμαλιού της Φωκίωνος και πλέον, συνήθως, τα οπίσθια του όχι τόσο διάσημου ρεμαλιού του Μογκαντίσου, έχουν μια τάση στην αναρχία και την αλητεία. Είναι παγκάκια επικίνδυνα, ειδικά της Κυψέλης, που, αν υπήρχε ΓΑΔΠ (Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Παγκακίων), θα ήταν συνέχεια στην μπουζού. Αναρχικά συνθήματα, ερωτικές προσκλήσεις ατίθασων αγοριών με ιδιοτροπίες, τηλέφωνα άπιστων κορασίδων, πηδάει ή όχι η Λεωφόρος τον Πειραιά ή ανάποδα και από ποιο κεφάλι κάνει το ίδιο ο δικέφαλος.

Είναι παγκάκια που δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα και σίγουρα ακτιβιστικά προηγούνται των Ατενίστας, κατά πολύ, έχοντας μόνιμη επί δεκαετίες δράση με θύματα τα οπίσθια γενεών και γενεών. Είναι παγκάκια με συγκεκριμένο lifestyle, αφού δεν έχει π.χ. ακουστεί να ανέχονται ψιλοτάκανουνα στην κουπαστή τους, αντίθετα με την ανοχή που δείχνουν σε αρβυλάκια και ολσταράκια. Ακόμη και σε γυμνά πέλματα. Είναι επίσης παγκάκια με μουσικό αυτί, αν δεχθούμε ότι κάπου, άγνωστο πού, στην κατατομή τους διαθέτουν έστω και ένα αυτί: από την εποχή του γκουρμέ Παεζάνο και του "Π" μέχρι τώρα, που είναι η εποχή της ποιήτριας Δημουλά και των Μεζεδομαχιών, ακούνε όπερα, ροκ, έντεχνο και πολύ λίγο λαϊκό τραγούδι. Όλα αυτά, γιατί τα γραπτά μένουν. Με μαρκαδόρους, σπρέι και διάφορες λαδομπογιές. Τα μουσικά τους γούστα είναι γραμμένα πάνω τους. Μόνο οι άνθρωποι κάνουν τατουάζ; Ρωτήστε και τα παγκάκια.

Μόνο λίγη προσοχή αν κάτσετε σε κάποιο από αυτά: είναι ιδιότροπα. Τείνουν να πετάνε από πάνω τους όσους δεν τα σέβονται. Ανεξάρτητα φυλής, χρώματος και κουλτούρας. Παγκακίστας Ουνίδος!

Πέντε ήχοι μετά το Πάσχα:

DEVICE "Close my eyes forever". Όταν oι Disturbed παίζουν με τις αναμνήσεις του Ozzy και της Lita Ford

NO SEQUENCE "Levitation". Mε αφορμή τους Placebo, καλό ελληνικό εναλλακτικό ροκ

ΙΑΜΧ "Under Atomic Skies". Ό,τι καλύτερο από το Λονδίνο. 25 Μαΐου στο Γκαγκάριν.

PLANET OF ZEUS "Macho Libre": Ελληνικό stoner rock που κοιτάει στο εξωτερικό. Ανοίγουν τους Clutch.

LIVAN "She walks in beauty". Από Λονδίνο, με Έλληνα ηγέτη, επιτυχία στην Αμερική και στίχοι του λόρδου Βύρωνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL