Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Επί σκηνής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επί σκηνής

Σήμερα οι Nik Bärtsch's Ronin, με άλλα λόγια το κουαρτέτο του σπουδαίου Ελβετού ανανεωτή της jazz Nik Bärtsch με ντραμς, μπάσο και μπάσο κλαρινέτο (!) να συμπληρώνουν το ακουστικό, μα και ηλεκτρικό πιάνο του ιδίου, στη Στέγη Γραμμάτων Και Τεχνών.

Σήμερα επίσης και «Το πιο ωραίο μου τραγούδι θα σου πω», δηλαδή ο Θάνος Μικρούτσικος μαζί με τη Ρίτα Αντωνοπούλου και τον σολίστα Θύμιο Παπαδόπουλο στα πνευστά και στο πλαίσιο της χειμερινής τους περιοδείας, στη Μαρίνα Κιάτου και πιο συγκεκριμένα στο «Barrio Nuevo Arte».

Αύριο όμως ο Θάνος Μικρούτσικος και οι δύο συνεργάτες του επιστρέφουν στην Αθήνα και παίζουν στο «Ρυθμός Stage» της Ηλιούπολης, με τον διόλου τυχαία διαφορετικό τίτλο «Όταν η μνήμη επιστρέφει εκδικείται». Και πραγματικά δεν μπορούμε να σκεφτούμε καλύτερη επένδυση για την ημέρα της τεσσαρακοστής επετείου του Πολυτεχνείου από τα τραγούδια του σημαντικότερου εκ των ενεργών πολιτικών συνθέτων της γενεάς της Μεταπολίτευσης...

Τη Δεύτερα 18 Νοεμβρίου οι Playground Theory (συνέντευξή τους δημοσιεύσαμε το προηγούμενο Σάββατο) παρουσιάζουν το πολύ καλό ντεμπούτο album τους στο «Metamatic/Taf» και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο.

Την Τρίτη 19 Νοεμβρίου οι πάντα ανήσυχοι «διευρυντές» της jazz The Next Step Quintet (τενόρο σαξόφωνο, κιθάρα, πιάνο, κοντραμπάσο και ντραμς) θα παίξουν ζωντανά στο «Αρχιτεκτονική» στο Γκάζι.

Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου ο πιανίστας Σπύρος Μοσχόπουλος συνεχίζοντας τις τακτικές του εμφανίσεις στο Ίδρυμα Θεοχαράκη θα φιλοξενήσει τη βιρτουόζο του ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια σε ένα απρόσμενο ντουέτο και σίγουρα πολύ διαφορετικό από τις συνήθεις συναυλίες της τελευταίας με το κουιντέτο της.

Επίσης την Τετάρτη 20 και την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου η Καμεράτα - Ορχήστρα Φίλων Της Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου, θα παρουσιάσει στο Μέγαρο Μουσικής το «Άξιον Εστί» του Μίκη Θεοδωράκη σε ερμηνεία Γιάννη Κότσιρα και με τον βαρύτονο Δημήτρη Πλατανιά ως ψάλτη και τον Νίκο Καραθάνο ως αφηγητή.

Την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου το σεξτέτο (τραγουδιστής και τραγουδίστρια, ηλεκτρική και κλασική κιθάρα, μπάσο και ντραμς) Los Dos O Mas θα εμφανιστεί για άλλη μια φορά στο «Faust».

Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου οι Νίκος Ξυδάκης και Σταύρος Λάντσιας επαναλαμβάνουν την επιτυχημένη σύμπραξή τους -και ταυτόχρονα προσέγγισης αντίστοιχα εξαιρετικού λογίου τραγουδιού και θαυμάσιας jazz- με τη συνοδεία τεσσάρων αρίστων σολιστών (σοπράνο σαξόφωνο, βιολί, τσέλο/κρητική λύρα/μαντολίνο/κρουστά και κοντραμπάσο) στο «Gazarte».

Την ίδια ημέρα το βρετανικό νεοψυχεδελικό κουαρτέτο The Lucid Dream θα είναι στο «Six D.O.G.S», με support τους ημέτερους, αρκετά διαφορετικούς μεν, αλλά εξίσου... rock δε, My Drunken Haze.

Πολλές όμως συναυλιακές προτάσεις την Παρασκευή, καθώς και οι Penny & The Swingin' Cats, δηλαδή η ερμηνεύτρια Πέννυ Μπαλτατζή και η επταμελής μπάντα της (σαξόφωνο, τρομπέτα, τρομπόνι, keyboards/κλαρινέτο, κιθάρα, κοντραμπάσο και ντραμς) με την απολαυστική «παλαιομοδίτικη» jazz τους, θα βρίσκονται στο «Passport» του Πειραιά.

Θ.Μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL