Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.8°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
10.7°C15.6°C
3 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.0°C16.0°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C18.0°C
4 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 62%
ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

Τελικά, αντί για χθες, ξεκινούν σήμερα (και θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο) οι εμφανίσεις του Σωκράτη Μάλαμα με τη συνοδεία ενός εξαιρετικού πενταμελούς σχήματος (λαούτο / μπουζούκι, βιολί / βιόλα, νέι / κιθάρα, κοντραμπάσο και ντραμς) και τη συμμετοχή των ερμηνευτριών Λαμπρινής Καρακώστα και Λυδίας Μάλαμα στο «Άνοδος Live Stage» (Πειραιώς 182).

Σήμερα όμως και μια απροσδόκητη συνεύρεση στο «Gazarte», όπου τα αισθαντικά τραγούδια και η φωνή του Νίκου Ξυδάκη θα συναντήσουν τον επίσης συνθέτη, αλλά της jazz, και βέβαια κορυφαίο πιανίστα Σταύρο Λάντσια με τη συνοδεία ενός κουαρτέτου σολιστών (σοπράνο σαξόφωνο, βιολί, τσέλο / κρητική λύρα / μαντολίνο και κοντραμπάσο).

Από σήμερα επίσης μέχρι και την Τρίτη 5 Νοεμβρίου ο Αμερικανός ερμηνευτής της νέας soul Bilal με την εξαμελή (κιθάρα, keyboards, μπάσο και ντραμς συν δύο κοπέλες στα φωνητικά) μπάντα του θα παίζει ζωντανά στο «Half Note Jazz Club».

Σε εντελώς διαφορετικό μουσικό... μήκος κύματος και πάντα σήμερα η Καμεράτα - Ορχήστρα Φίλων Της Μουσικής παρουσιάζει υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου και με αφηγήτρια την Ολια Λαζαρίδου το υπέροχο και αειθαλές «Το Χαμόγελο Της Τζοκόντας» του Μάνου Χατζιδάκι στο Μέγαρο Μουσικής.

Σήμερα όμως θα ακουστούν ζωντανά και τα έντονα πολιτικοποιημένα τραγούδια των KollektivA στα Τρίκαλα και, πιο συγκεκριμένα, στο «Κεντρική Πλατεία».

Αύριο, Κυριακή 3 Νοεμβρίου, οι ηχητικές αναζητήσεις των Emotone, δηλαδή του ντουέτου της ημέτερης πιανίστα Τάνιας Γιαννούλη και του Γερμανού «μετρ» των ηλεκτρονικών ηχητικών πηγών Tomas Weiss (με τη σύμπραξη για την περίσταση του Σόλη Μπαρκί στα κρουστά και του Γιώργου Κίτσιου στο ηλεκτρικό βιολί και τις loops) στη σκηνή του «Six D.O.G.S».

Αύριο (και τις δύο επόμενες Κυριακές, 10 και 17 Νοεμβρίου) επίσης η Μαρία Παπαγεωργίου, αυτή τη φορά δίχως τον μόνιμο συνεργάτη της Αλέξανδρο Εμμανουηλίδη, αλλά βέβαια με την συνοδεία μια θαυμάσιας τετραμελούς μπάντας που αποτελείται από κιθάρα, keyboards, κοντραμπάσο και ντραμς, θα εκθέσει «όλη την προσωπική της αλήθεια» στο «Σταυρός Του Νότου».

Αύριο και πάλι η Μπέττυ Χαρλαύτη παρουσιάζει το νέο της δίσκο «Ποια Να 'Σαι Συ;» με επανεκτελέσεις τραγουδιών του Μιχάλη Σουγιούλ (και με τη συμμετοχή του Κώστα Μάντζιου) συνοδευόμενη από ένα ιδανικό για την περίσταση τετραμελές σύνολο (πιάνο, σαξόφωνο, μπάσο και ντραμς) στο «Polis Art Café» της Στοάς Του Βιβλίου και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο.

Την Τρίτη 5 Νοεμβρίου οι εξαμελείς (ανδρική - γυναικεία φωνή, κλασική και ηλεκτρική κιθάρα, μπάσο και ντραμς) Los Dos O Mas με ποικίλες και διεθνιστικές επιρροές στο «Faust».

Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου οι The Oscillation (ψευδώνυμο του Βρετανού μουσικού Demian Castellano) με την ιδιαιτέρως «ψαγμένη» electronica τους και support τους συναφείς Φανταστικοί Ήχοι στο «Eightball» της Θεσσαλονίκης.

Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου και ο πολύ καλός rock τραγουδοποιός Πάνος Μπίρμπας με την τετραμελή (κιθάρα, πιάνο, μπάσο και ντραμς) στο «Χυτήριο».

Την ίδια ημέρα όμως και γνωστή εταιρεία αθλητικών υποδημάτων κορυφώνει την καλοκαιρινή της καμπάνια Get Loud και παρουσιάζει υπό τον ίδιο τίτλο και με δωρεάν είσοδο στο «Fuzz Live Club» τέσσερις από τις καλύτερες ελληνικές rock μπάντες του σήμερα, τους Ducky Boyz, Social End Products, Zebra Tracks και το φινάλε της βραδιάς να ανήκει βέβαια στους γνωστότερους όλων, τους Burgers Project.

Την Παρασκευή έχουμε ακόμα και τους Locomondo με τη γνωστή και πάντα κεφάτη reggae τους στο «Passport» του Πειραιά.

Θ.Μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL