Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
14.8°C20.4°C
1 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.5°C
0 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
11.0°C17.7°C
1 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.8°C17.7°C
3 BF 43%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C18.0°C
0 BF 82%
Ένας ράπερ για τον Λευκό Οίκο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ένας ράπερ για τον Λευκό Οίκο

Καθώς, απ’ ό,τι φαίνεται, το 2020 δεν ήταν αρκετά παρανοϊκό μέχρι στιγμής, ήρθε και η ανακοίνωση του ράπερ Κάνιε Γουέστ, που λέει πως θα διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ στις επερχόμενες εκλογές.

Πρωτοποριακός δημιουργός, σύζυγος της Κιμ Καρντάσιαν με αρκετές συμμετοχές του ιδίου στο οικογενειακό reality show, ξεκάθαρος υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ και ο άνθρωπος που σκέφτηκε πως είναι καλή ιδέα να ονομάσει την κόρη του Νορθ Γουέστ (North West, Βορειοδυτική), έχει προκαλέσει αμέτρητες φορές με δηλώσεις του, που άλλες φορές αποθεώνει εαυτόν, άλλες φορές αυτοσυγκρίνεται με τον Ιησού, ενώ το 2018, σε συνέντευξή του στο «ΤΜΖ», υπονόησε πως τα 400 χρόνια δουλείας των μαύρων ήταν κάτι σαν «επιλογή».

Την ανακοίνωσή του έσπευσαν να στηρίξουν η σύζυγός του με τους αμέτρητους ακολούθους στα social media, αλλά και ο εκκεντρικός επιχειρηματίας Έλον Μασκ, επίσης γνωστός για τις προκλητικές δηλώσεις του, αλλά και για τις παράξενες ονοματοδοσίες στους απογόνους (ονόμασε τον γιο του X Æ A-12).

Σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο, δεν είναι βέβαιο το αν θα κατέβει όντως στις εκλογές, καθώς δεν είναι ξεκάθαρο αν έχει περάσει από τις απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται για να είναι κανείς ανεξάρτητος υποψήφιος. Ήδη έχει χάσει την προθεσμία να μπει στα ψηφοδέλτια έξι πολιτειών, ενώ πλησιάζει η τελική ημερομηνία για ακόμα επτά πολιτείες.

Σε κάθε περίπτωση, έχει ενδιαφέρον το ότι ένας δημοφιλής υποστηρικτής του Τραμπ ανακοινώνει την υποψηφιότητά του ως ανεξάρτητος ακριβώς τη στιγμή που ο Πρόεδρος των ΗΠΑ βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο μετά την αμφιλεγόμενη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού, αλλά και του ξεσπάσματος του κινήματος Βlack Lives Matter μετά τη ρατσιστική δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Θύελλα αντιδράσεων ξέσπασε στο Τwitter από υποστηρικτές των Δημοκρατικών, καθώς θεωρούν πως πρόκειται για μια υποψηφιότητα που θα «κλέψει» τις ψήφους της νεολαίας και των μαύρων από τον Τζο Μπάιντεν προς όφελος του Ντόναλντ Τραμπ. Ακόμα κι αν πρόκειται για ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα, η alt-right πλευρά φαίνεται να πασχίζει να κερδίσει έδαφος και εντυπώσεις σε κοινωνικά δίκτυα και εκλογική βάση.

Μαρία Θανασούλια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL