Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Με μεγάλη συμμετοχή οι εκλογές / Νέα εποχή για το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών - Με μεγάλη συμμετοχή οι εκλογές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με μεγάλη συμμετοχή οι εκλογές / Νέα εποχή για το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών - Με μεγάλη συμμετοχή οι εκλογές

Με την καταμέτρηση να συνεχίζεται έως πολύ αργά χθες το βράδυ και να ολοκληρώνεται αύριο, οι υποψήφιοι συνδυασμοί έλαβαν, σύμφωνα με ανεπίσημες αλλά ασφαλείς πληροφορίες, τις εξής έδρες:

Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών (ΔΕΗ) 6 έδρες, Αγωνιστική Ενότητα Ανεξάρτητων Ηθοποιών (ΑΕΝΑΗ) 5 έδρες, Ανατρεπτική Συσπείρωση Ηθοποιών καμία έδρα, Από Κοινού 5 έδρες και Συνέλευση Αγωνιζόμενων Ηθοποιών 1 έδρα.

Σύμφωνα με τις καταμετρημένες ψήφους, έλαβαν Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών 493, Αγωνιστική Ενότητα Ανεξάρτητων Ηθοποιών 435, Από Κοινού 393, Ανατρεπτική Συσπείρωση Ηθοποιών 70 και Συνέλευση Αγωνιζόμενων Ηθοποιών 79 ψήφους.

Με ανοιχτό το ενδεχόμενο της συνεργασίας για την προεδρία του σωματείου, τα μέλη των συνδυασμών Αγωνιστική Ενότητα Ανεξάρτητων Ηθοποιών και Από Κοινού συναντώνται αύριο για να καθορίσουν τη στάση τους και να σχεδιάσουν την περαιτέρω συνεργασία τους.

Ο ενθουσιασμός και το εγκάρδιο κλίμα ήταν αυτά που κυριαρχούσαν με την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων αργά το βράδυ της Πέμπτης στα γραφεία του σωματείου στην Κάνιγγος και στα τραπεζάκια των υποψηφίων συνδυασμών.

Όλοι συμφωνούσαν πως το ΣΕΗ αλλάζει εποχή και η αποχή των περασμένων ετών είναι η μεγάλη χαμένη. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η προσέλευση των ψηφοφόρων, που υπήρξε αθρόα, ξεπέρασε τα 1,500 άτομα και η επανεγγραφή μελών έφθασε στους χίλιους.

Το ίδιο συνέβη και στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας ΣΕΗ, όπου ψήφισαν πάνω από 600 άτομα και γράφτηκαν 250 νέα μέλη.

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για το παρόν και το μέλλον των εργαζομένων στον πολιτισμό, το ΣΕΗ, ιστορικό σωματείο με αγώνες και μάχες στο ενεργητικό του, καλείται να αναμετρηθεί με μια σειρά μεγάλα προβλήματα που είναι τόσο η απόρροια της πανδημίας και τα κλειστά θέατρα όσο και αγωνία της επιβίωσης και οι τρόποι αντιμετώπισής της, τα μέτρα στήριξης του κλάδου, αλλά και χρόνια εκκρεμή ζητήματα, όπως η κλαδική σύμβαση, η δημιουργία επαγγελματικού περιγράμματος, η κρατική χρηματοδότηση.

Την κατάσταση δυσχεραίνουν η κυβερνητική πολιτική και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι εργαζόμενοι, καλλιτέχνες και δημιουργοί, καθώς αυτό που απασχολεί και προβληματίζει βαθιά είναι, πέρα από την κυβερνητική αδιαφορία, η έλλειψη ενός σοβαρού σχεδίου για να στηριχθούν οι τέχνες και οι άνθρωποί της αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL