Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
ΕΔΕΜ: / ΕΔΕΜ: Η Αυτοδιαχείριση δυναμιτίζει τις διαπραγματεύσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΔΕΜ: / ΕΔΕΜ: Η Αυτοδιαχείριση δυναμιτίζει τις διαπραγματεύσεις

Η Αυτοδιαχείριση, όπως αποδεικνύεται, δεν επιθυμεί να καθίσει στο τραπέζι της συζήτησης με την ΕΔΕΜ, δημιουργώντας προσκόμματα στον διάλογο για ενοποίηση των δύο φορέων. Έτσι, αντί να αποδεχτεί τη χθεσινή πρόσκληση της υπουργού Πολιτισμού "για να ξεκινήσει μια έντιμη διαπραγμάτευση για πιθανή συγχώνευση των δύο Οργανισμών προς όφελος του συνόλου των δημιουργών", για άλλη μια φορά "δυναμιτίζει τις διαπραγματεύσεις με την ΕΔΕΜ", όπως υπογραμμίζει η τελευταία, σε ανακοίνωσή της. Αντί λοιπόν να αποδεχτεί την πρόσκληση της υπουργού Πολιτισμού για τη χθεσινή κοινή συνάντηση, την παραμονή του ραντεβού προχώρησε σε νέα προσφυγή στο ΣτΕ εναντίον της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη μεταβίβαση της λειτουργίας της ΕΥΕΔ στον νέο φορέα συλλογικής διαχείρισης των δημιουργών, την ΕΔΕΜ. Η κίνηση αυτή έγινε την ώρα που εκδικάζονταν στο ΣτΕ δύο ακόμα προσφυγές της Αυτοδιαχείρισης, εναντίον των δύο γενικών συνελεύσεων στις οποίες οι δημιουργοί ομόφωνα αποφάσισαν ότι το διάδοχο σχήμα της ΕΥΕΔ είναι η ΕΔΕΜ και εναντίον της υπουργικής απόφασης για την αδειοδότηση της ΕΔΕΜ. Έγινε παράλληλα αφού είχε προηγηθεί στις 25 Μαΐου "ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΕΔΕΜ για την έναρξη των συνομιλιών την επομένη της εκδίκασης δύο εξ αυτών ενώπιον του ΣτΕ".

"Η πάγια θέση της ΕΔΕΜ είναι να ανασταλούν όλες οι εχθρικές δικαστικές κινήσεις τουλάχιστον κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, δηλαδή από 24.6.2020 έως 24.7.2020, ώστε οι συζητήσεις να γίνουν σε καλό κλίμα", εξηγεί η ΕΔΕΜ, υπογραμμίζοντας με νόημα ότι "ενώ έχουμε πολλούς λόγους να κινηθούμε κι εμείς δικαστικά απέναντί της, δεν το κάνουμε γιατί βλέπουμε το κοινό καλό, το δάσος και όχι το δέντρο".

Καταλήγοντας η ΕΔΕΜ, ευχαριστεί "ειλικρινά την υπουργό Πολιτισμού για την πρωτοβουλία της" και δεσμεύεται ότι "είμαστε απόλυτα ανοιχτοί σε άμεση έναρξη συζητήσεων, ώστε να σταματήσει αυτός ο τραγικός για όλους πόλεμος μόλις δεχτεί η Αυτοδιαχείριση να μπει σε ειρηνική συζήτηση, χωρίς πιστόλια κάτω από το τραπέζι".

Αναρωτιέται κανείς, σε μια πραγματικά δύσκολη για τους δημιουργούς περίοδο, και μάλιστα την ώρα που εκκρεμεί η εκδίκαση της αγωγής που έχουν καταθέσει τέως μέλη της γιατί δεν τους διένειμε εισπραχθέντα δικαιώματά τους, τι επιδιώκει η Αυτοδιαχείριση. Και ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι καταχρεωμένη, προτιμάει αντί για διάλογο να επιλέγει να καταφεύγει σε δαπανηρές δικαστικές διαδικασίες.

Πόλυ Κρημνιώτη

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL